Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού το βιβλιοπωλείο κλείσει, διασχίζοντας τα γραφικά δρομάκια της πόλης. Με αυτούς τους πελάτες έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο -είναι σχεδόν φίλοι- και αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο, τον σύνδεσμό τους με τον έξω κόσμο. Όταν όμως ξαφνικά ο Καρλ χάσει τη δουλειά του, θα χρειαστεί η δύναμη των βιβλίων και ένα κοριτσάκι εννιά χρόνων για να τους κάνει όλους, του Καρλ συμπεριλαμβανομένου, να βρουν το θάρρος να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλον…

Συγγραφέας: Carsten Henn

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για το αντίτυπο.*

    "Ο ταχυδρόμος των βιβλίων" είναι ένα ευχάριστο και γλυκό μυθιστόρημα με κεντρικούς ήρωες έναν ηλικιωμένο βιβλιοπώλη, τον Καρλ, και ένα εννιάχρονο κορίτσι, την Σάσα. Οι δύο τους αναπτύσσουν μία απροσδόκητη φιλία μεταξύ τους, καθώς διανέμουν μαζί βιβλία σε εκλεκτούς πελάτες. 

    Πρόκειται για ένα βιβλίο για τα βιβλία που πραγματεύεται θέματα όπως είναι η αξία της φιλίας και η αγάπη για την ανάγνωση. Ο συγγραφέας συνδυάζει αρμονικά τα κομμάτια της αφήγησης και των διαλόγων, διανθίζοντας το κείμενό του με όμορφες περιγραφές και χιουμοριστικά στοιχεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα ευκολοδιάβαστο ανάγνωσμα που η ανάγνωσή του κυλάει αβίαστα. Ως προς την πλοκή, είναι αρκετά απλή και θα μπορούσε να είναι πιο γεμάτη σε εξελίξεις. Επίσης, η ιστορία δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη, αλλά πετυχαίνει τον σκοπό της, δηλαδή δημιουργεί κυρίως θετικά συναισθήματα στον αναγνώστη και αναδεικνύει τον ρόλο που παίζουν τα βιβλία στη ζωή των ηρώων και όχι μόνο.

    Ο Καρλ και η Σάσα είναι δύο ενδιαφέροντες χαρακτήρες που συνθέτουν ένα "παράξενο" δίδυμο. Οι προσωπικότητές τους περιγράφονται επαρκώς και είναι ξεκάθαρο ότι ανήκουν σε λογοτεχνικούς ήρωες, καθώς δεν είναι απόλυτα ρεαλιστικές σε όλα τα επίπεδα. Η αλληλεπίδρασή τους είναι στην ουσία αυτή που καθοδηγεί την εξέλιξη της υπόθεσης και δίνει μία διασκεδαστική νότα στην ιστορία.

    Ολοκληρώνοντας, "Ο ταχυδρόμος των βιβλίων" είναι ένα μυθιστόρημα που το διαβάζεις, εάν θέλεις να περάσεις χαλαρά την ώρα σου και να ξεκουράσεις το μυαλό σου. Όσοι αγαπούν τα αναγνώσματα με θέμα τα βιβλία, θα το εκτιμήσουν ιδιαιτέρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...