Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Το Μυστήριο Μοντ Ντίξον (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου 


Περίληψη: Διακεκριμένη, ευπώλητη, μυστικοπαθής… Ποια στ’ αλήθεια είναι η Μοντ Ντίξον;
Η Φλόρενς Ντάροου θέλει να γίνει συγγραφέας. Διόρθωση: η Φλόρενς Ντάροου ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να γίνει συγγραφέας. Όταν την απολύουν από την πρώτη της δουλειά στον εκδοτικό χώρο, αρπάζει την ευκαιρία να γίνει βοηθός της διάσημης Μοντ Ντίξον, μιας ευπώλητης συγγραφέως που κρατά κρυφή την αληθινή της ταυτότητα. Υπάρχουν όμως κάποιες προϋποθέσεις για να πάρει τη δουλειά: απόλυτη μυστικότητα και διαμονή σε ένα απομονωμένο σπίτι στην εξοχή.

Ύστερα από λίγο καιρό, η συγγραφέας και η βοηθός της θα ταξιδέψουν στο Μαρόκο για να κάνουν έρευνα για το πολυαναμενόμενο δεύτερο βιβλίο της Μοντ Ντίξον. Βόλτες στις αμμουδιές, υπέροχα ηλιοβασιλέματα και λογοτεχνικές συζητήσεις με τη συνοδεία ουίσκι… Τι να σε προβληματίσει;

Ώσπου η Φλόρενς ξυπνά σε ένα νοσοκομείο. Παρά τρίχα την έχει γλιτώσει από αυτοκινητικό δυστύχημα. Πώς συνέβη αυτό και πού είναι η Μοντ Ντίξον, με την οποία βρισκόταν στο αυτοκίνητο; Η Φλόρενς νιώθει πως έχει πέσει θύμα απάτης, αλλά για στάσου… Αν η Μοντ δεν είναι πλέον τριγύρω, ίσως είναι η ιδανική ευκαιρία για να αφήσει εκείνη το συγγραφικό της αποτύπωμα…

Συγγραφέας: Αλεξάντρα Άντριους

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Ψυχογιός για το αντίτυπο.* 

    "Το Μυστήριο Μοντ Ντίξον" είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με μπόλικο μυστήριο και σασπένς. Η Φλόρενς Ντάροου εργάζεται σε έναν εκδοτικό οίκο, από τον οποίο την απολύουν, και αμέσως μετά της δίνεται η ευκαιρία να εργαστεί ως βοηθός της μυστηριώδους συγγραφέα Μοντ Ντίξον.

    Η γραφή είναι απλή και ευκολοδιάβαστη, ενώ ο τρόπος που εξελίσσεται η πλοκή ταιριάζει απόλυτα στην ιστορία. Η υπόθεση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και η αγωνία κατά την ανάγνωση κορυφώνεται στο τέλος, το οποίο κρύβει διάφορες εκπλήξεις. Υπάρχουν σημεία του βιβλίου που είναι λιγότερο "δυνατά" και νιώθεις ότι δεν σημειώνονται ιδιαίτερες εξελίξεις. Παρόλα αυτά δε σε κάνουν να θες να το παρατήσεις, γιατί είναι περιορισμένος ο αριθμός τους. Μετά την ολοκλήρωση της ιστορίας, μένεις ικανοποιημένος από αυτό που μόλις διάβασες, αλλά όχι ενθουσιασμένος. 

    Όσο αφορά τους χαρακτήρες του βιβλίου, είναι σωστά δομημένοι και παρουσιάζονται επαρκώς στον αναγνώστη, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει μια εικόνα γι' αυτούς. Η συγγραφέας αφήνει και μερικά στοιχεία στη φαντασία, για λόγους πλοκής, ή κάνει σταδιακές αποκαλύψεις που να αφορούν την προσωπικότητά τους, κυρίως όταν πρόκειται για την Μοντ Ντίξον. Σαν ηρωίδες βιβλίου η Φλόρενς Ντάροου και η Μοντ Ντίξον δεν σε κάνουν να τις συμπαθήσεις, αλλά σου μένουν στο μυαλό λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους.

    Ολοκληρώνοντας, "Το Μυστήριο Μοντ Ντίξον" είναι ένα ανάγνωσμα που θα αφήσει ικανοποιημένους, όσους προτιμούν τα ψυχολογικά θρίλερ. Είναι μία καλή επιλογή για όσους ψάχνουν κάτι που να διαβάζεται "γρήγορα" και να προσφέρει μία συναρπαστική αναγνωστική εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...