Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Τρεις Ευκαιρίες (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Τρίσταν

Το τριήμερο της 4ης Ιουλίου δεν πήγε όπως θα ήθελα.
Επιρρίπτω όλες τις ευθύνες στο αλκοόλ, αλλά και σε εκείνη, που δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από πάνω της.
Η συμπεριφορά της κάνει ξεκάθαρο το ότι είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να γνωρίσει.
Κι αυτό είναι που κάνει την πρόκληση ακόμα μεγαλύτερη.
Κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, βάλαμε ένα στοίχημα.
Ένα στοίχημα που δεν σκοπεύω να χάσω.

Νοέλ

Μπορούμε να συμφωνήσουμε πως αυτό το τριήμερο δεν πήγε καλά για κανέναν.
Υποτίθεται πως θα το περνούσα μόνο με τις δύο κολλητές μου και με ώρες στην παραλία.
Όταν τον συναντώ ξανά, σιγουρεύομαι πως θέλω αυτή να είναι η τελευταία φορά.
Μπορεί εκείνος να είναι ο υπερβολικά σίγουρος τύπος που θες να μείνεις μακριά του, όμως είμαι αποφασισμένη να του αποδείξω πως δεν είναι τόσο ακαταμάχητος όσο πιστεύει.
Ένα στοίχημα που δεν σκοπεύει να χάσει ούτε αυτός, αλλά ούτε κι εγώ

Συγγραφέας: Τατιάνα Τζινιώλη

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή.

    Το βιβλίο "Τρεις Ευκαιρίες" είναι ένα ερωτικό μυθιστόρημα που σε συνεπαίρνει στην ανάγνωση και σου δημιουργεί πολλά συναισθήματα. Κεντρικοί ήρωες είναι ο Τρίσταν και η Νοέλ. Οι συγκυρίες τους φέρνουν κοντά κατά το 3ημερο της 4ης Ιουλίου, όπου και αποφασίζουν να βάλουν ένα στοίχημα. Οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν θα εκπλήξουν και τους δύο.

    Η συγγραφέας Τατιάνα Τζινιώλη μας ταξιδεύει ακόμη μία φορά στην πόλη της Νέας Υόρκης με το βιβλίο της, ενώ κάνουμε και μία στάση στο Παρίσι. Η ιστορία έχει έντονο το στοιχείο του έρωτα και του ρομάντζου. Ταυτόχρονα δίνεται προσοχή και σε άλλου είδους διαπροσωπικές σχέσεις, όπως οι φιλικές και οι οικογενειακές, και αναφέρονται διάφορα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα. Οι ερωτικές σκηνές είναι καλοστημένες και καταλαμβάνουν τον "ιδανικό" χώρο στην πλοκή, η οποία κυλάει με κανονικούς ρυθμούς. Η γραφή είναι απλή με όμορφες περιγραφές και ζωντανούς διαλόγους. 

    Οι χαρακτήρες, τόσο οι κεντρικοί όσο και οι δευτερεύοντες, περιγράφονται με αρκετή λεπτομέρεια και έχουν προσωπικότητες που σου μένουν στο μυαλό. Ο Τρίσταν και η Νοέλ έχουν φοβερή χημεία μεταξύ τους και αυτό γίνεται φανερό από την αρχή της ιστορίας. Ο τρόπος που συμπεριφέρονται, κυρίως ο Τρίσταν, μπορεί να μην τους κάνουν αμέσως αγαπητούς και συμπαθείς. Όμως στο τέλος οι περισσότεροι αναγνώστες θα τους αγαπήσουν και ίσως κάποιοι από αυτούς ταυτιστούν μαζί τους. 

    Ολοκληρώνοντας, το "Τρεις Ευκαιρίες" αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τους λάτρεις των ερωτικών μυθιστορημάτων. Η αναγνωστική εμπειρία είναι ευχάριστη και σε κάνει να βιώνεις και εσύ με κάποιον τρόπο αυτά που ζουν οι ήρωες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...