Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Αφαίας και Τελαμώνος (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Τι κάνει ένα οπισθόφυλλο όταν το βιβλίο λείπει; Μήπως το ποδόσφαιρο θα ήταν δικαιότερο αν η μπάλα δεν ήταν στρογγυλή; Τι είδους άνθρωπος κλείνει ερωτικό ραντεβού σε μια πλατεία που δεν υπάρχει και τι γύρευε μια μαύρη γάτα γωνία Αφαίας & Τελαμώνος μεσάνυχτα νταν; Απαντήσεις σε τέτοια και άλλα παράδοξα ερωτήματα αναζητά ένας ήρωας αυτής της συλλογής σε τούνελ κάτω από την Εθνική Άμυνα, ενώ άλλος σώζει έναν άγγελο από τον συρμό στον Άγιο Αντώνιο. Κάποιοι οργανώνουν σιωπηρές διαδηλώσεις στο Σύνταγμα αναλαμβάνοντας την ευθύνη για λάθη που δεν έχουν διαπράξει, μια γυναίκα εξαφανίζεται στα ανοιχτά της Τήνου, ενώ στα νερά μιας ξέρας στην άγονη γραμμή ο αφηγητής έρχεται μούρη με μούρη με ένα σοφό ψάρι.


Συγγραφέας: Κώστας Β. Κατσουλάρης

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για το αντίτυπο.* 

    Το "Αφαίας και Τελαμώνος" είναι μία συλλογή διηγημάτων που πραγματεύονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο διάφορα ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο και την κοινωνία. Είναι ένα ολιγοσέλιδο βιβλίο που σε παρασέρνει στην ανάγνωση και το ολοκληρώνεις με μία ανάσα.

    Ο συγγραφέας γράφει εξαιρετικά και παρουσιάζει στον αναγνώστη μία σειρά από σύγχρονες ιστορίες. Κάποιες από αυτές θα τον προβληματίσουν, άλλες θα τον συγκινήσουν και άλλες θα τον κάνουν να γελάσει. Μπορεί να μην είναι όλες "δυνατές" και να μην παρουσιάζουν το ίδιο ενδιαφέρον, αλλά στο σύνολό τους αφήνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις όποιον τις διαβάσει.

    Ολοκληρώνοντας, το "Αφαίας και Τελαμώνος" είναι μία καλή επιλογή για όσους απολαμβάνουν να διαβάζουν διηγήματα. Είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο που σε απορροφά πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...