Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Αέναη Μάχη: Η Πτώση (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Μια μάχη αέναη εξελίσσεται γύρω μας, καθώς τρέχουμε να προλάβουμε την καθημερινότητα. Το πεπρωμένο μας, γραμμένο στο γενετικό μας κώδικα, μας κληροδοτεί με χαρίσματα και δυνάμεις που ανακαλύπτουμε την κατάλληλη στιγμή, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας πιο δυνατοί και να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Το βιβλίο «Η Πτώση» αφηγείται την πορεία της Κάτιας, μιας νεαρής κοπέλας που ζει μέσα στη ρουτίνα. Μια μέρα όλη της η ζωή αλλάζει, καθώς βιώνει καταστάσεις που αρχικά δεν καταλαβαίνει. Παρασυρόμενη από την αγάπη που νιώθει για τον Άρη και έχοντάς του τυφλή εμπιστοσύνη, οδηγείται μέσα από μια σειρά καταιγιστικών, συναρπαστικών και απρόβλεπτων γεγονότων στον προορισμό που της έχει ορίσει η μοίρα. Ή μήπως όχι;

Συγγραφέας: Άννα Σπανογιώργου

Βαθμολογία: 4/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή.

    Το βιβλίο της Άννας Σπανογιώργου με τίτλο "Αέναη Μάχη: Η Πτώση" αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας φαντασίας. Η ζωή της Κάτιας αλλάζει μέσα σε μία μέρα και αιτία για αυτήν την αλλαγή είναι ο Άρης. Θα την οδηγήσει σε έναν διαφορετικό κόσμο και θα τη φέρει πιο κοντά στο πεπρωμένο της.

    Η συγγραφέας δημιουργεί έναν φανταστικό κόσμο που συνυπάρχει με τον δικό μας. Οι πληροφορίες για αυτόν υπάρχουν διάσπαρτες σε όλο το βιβλίο και είναι αρκετές για να κατανοήσεις τις εξελίξεις στην ιστορία. Ωστόσο, θα μπορούσαν να δοθούν λίγες παραπάνω λεπτομέρειες. Η ιστορία έχει περιπέτεια, μυστήριο και ρομάντζο, ενώ η πλοκή είναι ανατρεπτική, κυρίως προς το τέλος. Οι περιγραφές και οι διάλογοι βρίσκονται σε ισορροπία και οι εναλλαγές στην οπτική της αφήγησης κάνουν την εμπειρία της ανάγνωσης πιο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική. Αρχικά, διαβάζουμε από την πλευρά της Κάτιας, στη συνέχεια από την πλευρά του Άρη και στο τρίτο μέρος η αφήγηση γίνεται στο τρίτο πρόσωπο. 

    Οι ήρωες είναι καλοστημένοι και παρουσιάζονται ικανοποιητικά, αν και θα μπορούσε να υπάρξει μία πιο σε βάθος περιγραφή της προσωπικότητάς τους. Η Κάτια και ο Άρης γίνονται και οι δύο αγαπητοί στον αναγνώστη, και η χημεία που υπάρχει μεταξύ τους γίνεται φανερή από την αρχή. Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες, όπως ο Σεθ, είναι εξίσου ενδιαφέροντες με τους κεντρικούς και δεν υπάρχει κάποιος που να σου περνάει αδιάφορος.

    Γενικά, το βιβλίο "Αέναη Μάχη: Η Πτώση" αποτελεί ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα για μια πολλά υποσχόμενη τριλογία και μόλις το ολοκληρώσεις θα θέλεις να διαβάσεις και τα υπόλοιπα βιβλία. Αν σου αρέσουν οι περιπέτειες φαντασίας που έχουν και λίγο ρομάντζο, αποτελεί την κατάλληλη επιλογή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...