Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Το Κορίτσι του Μπρούκλιν (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Θυμάμαι πολύ καλά τη στιγμή. Αγναντεύαμε τη θάλασσα και τον πυρωμένο ορίζοντα. Και τότε η Άννα με ρώτησε: «Αν είχα κάνει κάτι κακό, θα μ’ αγαπούσες ακόμη;»

Εσείς τι θα απαντούσατε στη θέση μου; Η Άννα ήταν η γυναίκα της ζωής μου, σε τρεις βδομάδες θα παντρευόμασταν. Φυσικά θα συνέχιζα να την αγαπάω, ό,τι κι αν είχε κάνει. Τουλάχιστον έτσι νόμιζα… Τότε όμως ψαχούλεψε την τσάντα της με χέρια που έτρεμαν, έβγαλε μια φωτογραφία και μου την έδωσε.

«Εγώ το έκανα αυτό.»

Άναυδος, ανακάλυψα το μυστικό που έκρυβε και κατάλαβα ότι η ζωή μας είχε αλλάξει για πάντα. Σοκαρισμένος, σηκώθηκα κι έφυγα χωρίς να πω λέξη.

Όταν γύρισα, ήταν πια αργά, η Άννα είχε φύγει. Κι από τότε ψάχνω να τη βρω.

Συγγραφέας: Guillaume Musso

Βαθμολογία: 4/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος για το αντίτυπο.*

    "Το κορίτσι του Μπρούκλιν" είναι ένα μυθιστόρημα με μπόλικο μυστήριο που θα μπορούσαμε να πούμε ότι ανήκει στο είδος του αστυνομικού. Ο Ραφαέλ ανακαλύπτει ένα μυστικό από το παρελθόν της μέλλουσας συζύγου του, Άννα. Η Άννα μετά την αποκάλυψη εξαφανίζεται. Με τη βοήθεια ενός φίλου του πρώην αστυνομικού, ο Ραφαέλ αναζητά την Άννα και δεν θα πιστεύει τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν.

    Είναι ένα βιβλίο με πλούσια και ευκολοδιάβαστη γραφή. Η πλοκή έχει ανατροπές σε όλο τη διάρκεια της αφήγησης, χωρίς όμως να αγγίζονται τα όρια της υπερβολής, και το τέλος κρύβει μία μεγάλη έκπληξη για τον αναγνώστη. Η ιστορία είναι άκρως ενδιαφέρουσα και σου κρατάει σε υψηλά επίπεδα το αίσθημα της αγωνίας και της ανυπομονησίας για τα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. 

    Ο Ραφαέλ είναι ένας έξυπνος και επίμονος άνθρωπος που προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει την αγαπημένη του Άννα. Ο συγγραφέας ξεδιπλώνει με ωραίο τρόπο τις πτυχές της προσωπικότητάς του και τον παρουσιάζει με τον κατάλληλο τρόπο. Μαζί με τον πρώην αστυνομικό Μαρκ Καραντέκ συνθέτουν ένα δυνατό και πολύ ταιριαστό δίδυμο.

    Γενικά, "Το κορίτσι του Μπρούκλιν" είναι ένα απολαυστικό και εθιστικό ανάγνωσμα που θα σας κρατήσει καλή συντροφιά. Αποτελεί μία καλή επιλογή, ιδιαίτερα για όσους απολαμβάνουν να διαβάζουν το συγκεκριμένο είδος.

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...