Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Ο Θάνατος του Οδυσσέα (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Ένας άντρας απειλεί να πηδήξει από την ταράτσα ενός ξενοδοχείου, όταν φτάνει για τη διαπραγμάτευση ο αστυνόμος Καπετάνος. Ένα ταριχευμένο τσακάλι ανακαλύπτεται στην ντουλάπα του, ενώ η αντιτρομοκρατική φτάνει στην Εύβοια. Εθνικιστικά στοιχεία στα σώματα ασφαλείας, το κυνήγι ενός δολοφόνου που αφήνει για σημάδι ένα βαλσαμωμένο ζώο και μια θεωρία συνωμοσίας που κανείς δεν θέλει να επαληθευτεί… Ένα πρόγραμμα προσηλυτισμού πιστών «στρατιωτών» που έχει καλύψει εδώ και χρόνια τις στολές με κουστούμια… Ποιος κινεί τα νήματα; Πόσο δύσκολο είναι να νικήσεις όταν ο εχθρός έχει δημιουργήσει το παιχνίδι;

Συγγραφέας: Δημήτρης Σίμος

Βαθμολογία: 5/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για το αντίτυπο.* 

   "Ο Θάνατος του Οδυσσέα" είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, το τέταρτο της σειράς "Σκοτεινά Νερά". Κεντρικός ήρωας είναι ο αστυνόμος Καπετάνος, ο οποίος αυτή τη φορά καλείται να αντιμετωπίσει μία δύσκολη και περίπλοκη υπόθεση. Όλα ξεκινούν όταν ο αστυνόμος φτάνει στην ταράτσα ενός ξενοδοχείου, όπου ένας άνδρας θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του πηδώντας στο κενό.

   Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα, με δράση, σασπένς και αρκετές ανατροπές που δεν μπορείς να σταματήσεις να το διαβάζεις. Η πλοκή είναι καλοδουλεμένη και σφιχτοδεμένη, ενώ η ιστορία είναι πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα. Οι περιγραφές και οι διάλογοι βρίσκονται σε ισορροπία και δεν υπάρχει κάποιο σημείο που ο συγγραφέας να αναλώνεται στην αναφορά περιττών λεπτομερειών. Η αρχή του βιβλίου είναι δυνατή και στο τέλος η αγωνία κορυφώνεται. Επίσης, παρά την αναφορά πολλών ονομάτων και την περιπλοκότητα της αστυνομικής υπόθεσης, ο αναγνώστης δε μπερδεύεται και με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης όλα βγάζουν νόημα.

   Ο κεντρικός ήρωας αστυνόμος Καπετάνος είναι από αυτούς που γίνονται αμέσως αγαπητοί στους αναγνώστες. Ακόμη και αν δεν έχετε διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία, είναι σίγουρο ότι θα τον συμπαθήσετε. Παρουσιάζονται τόσο οι καλές όσο και οι κακές πλευρές της προσωπικότητάς του, και η περιγραφή της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής είναι ρεαλιστική, τουλάχιστον όσο γίνεται στα πλαίσιο ενός μυθιστορήματος. Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες όπως είναι ο Ορέστης και η υπαστυνόμος Μαρκένα, είναι εξίσου καλογραμμένοι και ενδιαφέροντες, και πλαισιώνουν τον αστυνόμο Καπετάνο με ωραίο τρόπο.

   Γενικά, "Ο Θάνατος του Οδυσσέα" είναι ένα καθηλωτικό ανάγνωσμα που αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για τους λάτρεις του αστυνομικού μυθιστορήματος. Είναι καλογραμμένο, αγωνιώδες και αξίζει να διαβαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ζώνη 5 (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: «Καλώς ήρθατε στη ΖΩΝΗ ΠΕΝΤΕ. Εδώ απαγορεύΟΝται η θλίψη και κάθε της έκφραση. Εδώ απαγορεύΟΝται το...