Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Το Τραγούδι του Χιλμπίλη (Κριτική Ταινίας)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη:
Ένα επείγον τηλεφώνημα φέρνει έναν φοιτητή Νομικής του Γέιλ πίσω στη γενέτειρά του στο Οχάιο. Εκεί, αναλογίζεται τρεις γενιές οικογενειακής ιστορίας και το μέλλον του.

Πρωταγωνιστούν: Glenn Close, Amy Adams, Gabriel Basso

Βαθμολογία: 7/10 

   "Το Τραγούδι του Χιλμπίλη" είναι ένα αυτοβιογραφικό κοινωνικό δράμα. Η κεντρική του θεματολογία κινείται γύρω από τις οικογενειακές σχέσεις και την κοινωνική ανισότητα. Ο Τζέι Ντι είναι φοιτητής Νομικής και προσπαθεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον. Όταν δέχεται ένα τηλεφώνημα από την αδερφή του, επιστρέφει στο Οχάιο, όπου μεγάλωσε. Εκεί, καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μητέρας του με τις εξαρτήσεις και αυτό θα τον φέρει μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα.

   Η ιστορία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και αυτό την κάνει πιο ενδιαφέρουσα. Η εξέλιξη της πλοκής περίπου στη μέση της ταινίας είναι λίγο αργή και αυτό κάνει την θέαση της ανιαρή. Ωστόσο, το τέλος είναι πολύ "δυνατό", ευχάριστο και αισιόδοξο. Σκηνοθετικά είναι μέτριο, χωρίς αυτό να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.

   Το στοιχείο της ταινίας που ανεβάζει την αξία της, είναι οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Η Glen Close που υποδύεται τη γιαγιά του Τζέι Ντι και η Amy Adams που υποδύεται τη μητέρα του, είναι εξαιρετικές στους ρόλους τους και ξεχωρίζουν για τον τρόπο που αποτυπώνουν τους χαρακτήρες τους. Όσο αφορά τον Τζέι Ντι, ως βασικός ήρωας είναι από αυτούς που είναι μεν συμπαθητικοί, αλλά δεν έχουν κάτι παραπάνω να δώσουν. Βέβαια, το ό,τι είναι υπαρκτό πρόσωπο, δικαιολογεί κάπως το γεγονός ότι δεν μπορεί να έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός φανταστικού χαρακτήρα.

   Γενικά, "Το Τραγούδι του Χιλμπίλη" είναι μία αυτοβιογραφική ταινία που δε θα σας απογοητεύσει εάν την παρακολουθήσετε, αλλά ούτε θα σας ενθουσιάσει. Αποτελεί μία καλή επιλογή για όσους θέλουν να δουν κάτι που βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Το σίγουρο είναι ότι θα τους εμπνεύσει και θα τους κινητοποιήσει να πετύχουν τους στόχους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...