Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Ο Χρυσός Γιος (Κριτική Βιβλίου)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Ως Κόκκινος, ο Ντάροου μεγάλωσε δουλεύοντας στα ορυχεία κάτω από την επιφάνεια του Άρη, πιστεύοντας ότι έχτιζε ένα καλύτερο μέλλον για τους απογόνους του. Όμως η Κοινωνία που υπηρετούσε ήταν χτισμένη πάνω σε ψέματα. Το είδος του Ντάροου έχει προδοθεί και αποκηρυχτεί από τους ελιτιστές αφέντες του, τους Χρυσούς – και ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να το οδηγήσει στην απελευθέρωση είναι η επανάσταση.

Συγγραφέας: Pierce Brown

Βαθμολογία: 5/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

   "Ο Χρυσός Γιος" είναι το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας "Κόκκινη Ανατολή". Ο Ντάροου, αν και Κόκκινος, αποτελεί πλέον μέλος των Χρυσών, υποδυόμενος ότι είναι ένας από αυτούς. Στόχος του είναι να πραγματοποιήσει το όνειρο της νεκρής γυναίκας του, ανατρέποντας τα όσα ισχύουν στην Κοινωνία.

   Πρόκειται για μία συναρπαστική περιπέτεια, με δολοπλοκίες, ίντριγκες και πολλή δράση. Η πλοκή είναι ανατρεπτική και η υπόθεση κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος. Η αγωνία για τις εξελίξεις αυξομειώνεται καθ' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης και στο τέλος φτάνει στο αποκορύφωμά της. Η γραφή του Pierce Brown είναι απλή και κοφτή. Οι περιγραφές του είναι τόσο καλές που σου δημιουργούν την αίσθηση ότι βλέπεις τις σκηνές να ζωντανεύουν μπροστά σου. 

   Οι χαρακτήρες, αν και είναι πολλοί, είναι όλοι καλογραμμένοι και καλοστημένοι. Ο καθένας έχει έναν ρόλο και δεν υπάρχει μόνο για να υπάρχει. Ο Ντάροου είναι ένας κεντρικός ήρωας που σίγουρα θα γίνει αγαπητός σε όλους. Η αποφασιστικότητα και το θάρρος που τον χαρακτηρίζουν, παρά τις δυσκολίες που έχει περάσει και που συνεχίζει να περνά, τον κάνουν έναν ήρωα άξιο θαυμασμού.

   Γενικά, "Ο Χρυσός Γιος" είναι μία συνέχεια που ξεπερνά κατά πολύ το πρώτο βιβλίο. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των δυστοπικών μυθιστορημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...