Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

The Hunt (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη:
Δώδεκα ξένοι μεταξύ τους άνθρωποι ξυπνούν σε ένα ξέφωτο. Δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται, ούτε πώς έφτασαν εκεί. Δεν γνωρίζουν ότι τους έχουν επιλέξει… για έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό… Το Κυνήγι.
Στη σκιά μιας σκοτεινής ιντερνετικής θεωρίας συνωμοσίας, μια ομάδα εκλεκτών συγκεντρώνεται για πρώτη φορά σε μια απομακρυσμένη έπαυλη για να κυνηγήσουν ανθρώπους για.. σπορ. Αλλά τα σχέδιά τους θα ανατραπούν, καθώς μία από τις «κυνηγημένες», η Κρίσταλ γνωρίζει τους κανόνες του παιχνιδιού καλύτερα και από τους ίδιους. Αντιστρέφει τους όρους, διαλέγοντάς τους δολοφόνους έναν έναν, και κατευθύνεται προς τη μυστηριώδη γυναίκα που βρίσκεται στο κέντρο όλων.
Πρωταγωνιστούν: Betty Gilpin, Hilary Swank, Ike Barinholtz
Βαθμολογία: 6/10

   Το "The Hunt" είναι μία ταινία αγωνίας, δράσης και τρόμου που με έναν ακραίο τρόπο σατιρίζει κοινωνικά θέματα που αφορούν την Αμερικανική κοινωνία, αλλά και τον κόσμο γενικότερα. Η ιστορία ακολουθεί την Κρίσταλ, η οποία ξυπνά μαζί με μία ομάδα ανθρώπων σε ένα ξέφωτο, φιμωμένη και χωρίς να ξέρεις πως βρέθηκε εκεί. Σύντομα αυτή και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ανακαλύπτουν ότι κάποιος τους κυνηγά με σκοπό να τους σκοτώσει.
   Ξεκινώντας η ταινία σου δίνεται η εντύπωση ότι πρόκειται να παρακολουθήσεις ένα θρίλερ με ωμή βία και αιματοβαμμένες σκηνές. Αλλά οι προσδοκίες αυτές διαψεύδονται γρήγορα, καθώς γίνεται φανερό ότι το σενάριο έχει κοινωνικές προεκτάσεις. Κάποια από τα ζητήματα που πραγματεύεται είναι η οπλοκατοχή, το προσφυγικό και ο ρατσισμός. Σαν ιδέα είναι καλή και πρωτότυπη, αν και το αποτέλεσμα είναι υπερβολικό, ακραίο και αμφιλεγόμενο. Βέβαια, αυτός είναι και ο στόχος της ταινίας, να προκαλέσει αντιδράσεις. Όσο αφορά την πλοκή, η εξέλιξή της είναι γρήγορη και δεν κάνει κοιλιά. Το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο κατά τη θέαση, κυρίως γιατί υπάρχει η περιέργεια για το πού θέλουν να καταλήξουν οι δημιουργεί της ταινίας.
   Η Κρίσταλ, ως κεντρική χαρακτήρας, έχει ενδιαφέρουσα και αινιγματική προσωπικότητα που ταιριάζει απόλυτα με το κλίμα της ταινίας. Είναι οξυδερκής, τολμηρή και παλεύει για τη ζωή της, χωρίς να το βάζει κάτω. Με λίγα λόγια είναι η πρωταγωνίστρια που συναντάς συχνά σε τέτοιου είδους ταινίες.
   Γενικά, το "The Hunt" είναι μία πρωτότυπη και περίεργη ταινία που σε βάζει σε σκέψεις και δεν μπορείς να αποφασίσεις αν σου άρεσε ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...