Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Το Βασίλειο των Δαιμόνων (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου 


Περιγραφή:                  
Δύο αδερφές.

Μια στυγνή δολοφονία.

Η αναζήτηση για εκδίκηση που θα ανοίξει τις πύλες της ίδιας της Κόλασης…

Και ένα τοξικό ειδύλλιο.

Η Εμίλια και η δίδυμη αδερφή της, Βιτόρια, είναι στρέγκε – μάγισσες που ζουν μυστικά ανάμεσα στους ανθρώπους, μένοντας στην αφάνεια για να αποφεύγουν τις διώξεις. Ένα βράδυ, η Βιτόρια δεν εμφανίζεται στην ώρα της για το σερβίρισμα του δείπνου στο φημισμένο οικογενειακό τους εστιατόριο στη Σικελία. Και πολύ σύντομα, η Εμίλια βρίσκει το πτώμα της πολυαγαπημένης της αδερφής… φρικτά ακρωτηριασμένο. Συντετριμμένη, η Εμίλια ξεκινάει να βρει τον δολοφόνο της αδερφής της και να πάρει εκδίκηση με κάθε κόστος. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καταφύγει στη σκοτεινή μαγεία που είναι χρόνια απαγορευμένη.

Συγγραφέας: Kerri Maniscalco

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος για το αντίτυπο.* 

    "Το βασίλειο των δαιμόνων" αποτελεί το πρώτο μέρος μίας νεανικής σειράς φαντασίας. Είναι ένα βιβλίο με μπόλικη μαγεία, μυστήριο, σκοτεινή ατμόσφαιρα και μία δόση ρομάντζου. Κεντρική ηρωίδα είναι μία νεαρή μάγισσα η Εμίλια, η οποία καλείται να βρει την άκρη του νήματος για την εξιχνίαση της δολοφονίας ενός αγαπημένου της προσώπου. Θα περάσει από πολλές δοκιμασίες και θα καταφύγει σε τρόπους που δεν περίμενε ποτέ, για να πετύχει τον στόχο της.

    Πρόκειται για ένα βιβλίο με ωραία γραφή και πλούσιο λεξιλόγιο, κάτι που δε συναντάται συχνά σε άλλα τους συγκεκριμένου είδους. Η συγγραφέας χτίζει την πλοκή σταδιακά, χωρίς βιασύνη, και κάνει αποκαλύψεις με δόσεις. Αυτό εντείνει την αγωνία του αναγνώστη και τον κάνει να ανυπομονεί να φτάσει στο τέλος της ιστορίας. Η υπόθεση είναι μυστηριώδης και άκρως ενδιαφέρουσα, ενώ δε λείπουν και οι ανατροπές. Τα όσα συμβαίνουν καθ' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης, προκαλούν πληθώρα συναισθημάτων τόσο στους ήρωες όσο και σε αυτούς που διαβάζουν, με το συναίσθημα της έκπληξης να κυριαρχεί. 

    Η κεντρική ηρωίδα, η Εμίλια, είναι μία δυναμική νεαρή μάγισσα που καλείται να φέρει εις πέρας κάτι δύσκολο. Παρά τις δυσκολίες που συναντά, δεν το βάζει κάτω και προσπαθεί με μεγάλο πείσμα να τα καταφέρει. Η γενναιότητα και η επιμονή της είναι αυτά που την χαρακτηρίζουν και σε καμία περίπτωση δε θυμίζει ένα ανήμπορο κορίτσι που περιμένει να το "σώσουν", κάτι συνηθισμένο σε βιβλία νεανικής φαντασίας. Η παρουσίαση των υπόλοιπων χαρακτήρων του βιβλίου, όπως είναι ο Πρίγκιπας της Οργής, δεν είναι τόσο λεπτομερής. Δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στο τι ρόλο παίζουν στην ιστορία, απ' ότι στην ψυχογράφησή τους.  

    Ολοκληρώνοντας, "Το βασίλειο των δαιμόνων" είναι απολαυστικό και συναρπαστικό ανάγνωσμα που θα κρατήσει την καλύτερη συντροφιά σε όσους αγαπούν το είδος. Αν σας αρέσουν οι ατμοσφαιρικές ιστορίες με το στοιχείο της μαγείας, τότε είναι μία καλή επιλογή για εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...