Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Το Λουλούδι του Πάγου (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Η Αλεξάνδρα Πανοπούλου είναι όμορφη, πλούσια και σύντομα θα γίνει πολύ διάσημη κατακτώντας τον τίτλο της βασίλισσας της ελληνικής τηλεόρασης. Παντρεύτηκε τον μεγάλο της έρωτα, τον Λεωνίδα, ο οποίος την λατρεύει, κι απέκτησε μαζί του έναν γιο, τον Όμηρο. Έχει πάντα κοντά της την παιδική της φίλη Ελίνα, που τρέχει σε κάθε της ανάγκη, και τους γονείς της, που δεν της χαλούν κανένα χατίρι. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως είναι μια πολύ τυχερή κι απόλυτα ευτυχισμένη γυναίκα. Όμως δεν είναι.

Συγγραφέας: Μαρία Τζιριτά

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Ψυχογιός για το αντίτυπο.* 

 

    "Το λουλούδι του πάγου" είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με κεντρική ηρωίδα την Αλεξάνδρα Πανοπούλου. Η Αλεξάνδρα έχει ως προτεραιότητα την καριέρα της και προσπαθεί να εξελιχθεί, με κάθε κόστος. Φαινομενικά ζει την ιδανική ζωή, όμως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

    Η συγγραφέας έχει δημιουργήσει μία άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία με μπόλικο δράμα και ένταση. Είναι περιγραφική σε βαθμό που δεν επηρεάζει αρνητικά την πλοκή, η οποία σε γενικές γραμμές κινείται σε κανονικούς ρυθμούς. Οι διάλογοι μεταξύ των χαρακτήρων είναι από τα δυνατά σημεία του βιβλίου, καθώς είναι ζωντανοί, καλοστημένοι και εξαιρετικά καλογραμμένοι. Ο αναγνώστης νιώθει ότι βρίσκεται σε μία άκρη και παρακολουθεί από κοντά τα όσα διαβάζει. Η ανάγνωση του βιβλίου σου δημιουργεί κυρίως αρνητικά συναισθήματα, λόγω θεματολογίας, ωστόσο με την ολοκλήρωσή του νιώθεις μία ικανοποίηση. Βασικό θέμα αποτελεί η ψυχική υγεία. Η προσέγγισή του γίνεται με ευαισθησία και προσοχή στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας.

    Οι χαρακτήρες παρουσιάζονται στον αναγνώστη μέσα από τις συμπεριφορές τους και από τον τρόπο που σκέφτονται, όσο αφορά το κομμάτι της προσωπικότητας. Για την εξωτερική εμφάνιση υπάρχει ξεκάθαρη περιγραφή τους, οπότε εύκολα φτιάχνεις μία εικόνα στο μυαλό σου γι' αυτούς. Προσωπικά, δεν ξεχώρισα κάποιον/-α ως αγαπημένο/-η, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μου φάνηκαν αδιάφοροι. Υπάρχει εξέλιξη σε όλους τους χαρακτήρες από την αρχή έως το τέλος, και σε αυτό συμβάλλει το γεγονός ότι καλύπτεται ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από την ζωή τους.

    Ολοκληρώνοντας, "Το λουλούδι του πάγου" είναι ένα μυθιστόρημα που θα σας επηρεάσει συναισθηματικά και θα σας προβληματίσει. Μπορεί να μην είναι ευχάριστο, αλλά η ανάγνωσή του προχωράει γρήγορα και δεν καταλαβαίνεις το πώς περνάει ο χρόνος μέχρι να φτάσεις στο τέλος.

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...