Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Η Καμαριέρα (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Είμαι η καμαριέρα σας. Είμαι αυτή που καθαρίζει το δωμάτιό σας και το αφήνει άσπιλο. Όταν τελειώνω, το κρεβάτι σας είναι σαν να μην έχει ξαπλώσει πάνω του κανείς. Τα κοσμήματά σας είναι τακτοποιημένα σε μια καθαρή λευκή πετσέτα. Ο καθρέφτης σας αντικατοπτρίζει την αθώα σας έκφραση… Είμαι η καμαριέρα σας. Ξέρω τόσα και τόσα για σας. Η ουσία όμως είναι ότι εσείς δεν ξέρετε τίποτα για μένα.

Μια χαριτωμένη στην εκκεντρικότητά της καμαριέρα σε ξενοδοχείο βρίσκει έναν ένοικο δολοφονημένο στο κρεβάτι του. Η λύση του μυστηρίου θα φέρει τα πάνω κάτω στον άλλοτε τακτοποιημένο κόσμο της σε αυτό το απολύτως ευρηματικό ντεμπούτο.

Συγγραφέας: Nita Prose

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για το αντίτυπο.*

    "Η Καμαριέρα" είναι ένα διασκεδαστικό και συγκινητικό μυθιστόρημα μυστηρίου με κεντρική ηρωίδα την Μόλι, η οποία εργάζεται ως καμαριέρα σε ένα ξενοδοχείο. Μια μέρα βρίσκει νεκρό έναν από τους πελάτες στο δωμάτιό του. Η εύρεση του δολοφόνου είναι μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση και θα φέρει μεγάλη αναστάτωση στη ζωή της.

    Πρόκειται για ένα βιβλίο που διαβάζεται χωρίς να μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. Η πλοκή είναι καλοστημένη, έχει ανατροπές και σου δημιουργεί μία αίσθηση αγωνίας μέχρι να φτάσεις στο τέλος. Το χιουμοριστικό στοιχείο είναι αρκετά έντονο και χαρίζει αρκετές στιγμές γέλιου στον αναγνώστη. Η αφήγηση είναι πρωτοπρόσωπη και στην ουσία διαβάζουμε την ιστορία από την πλευρά της Μόλι. Η επίλυση του μυστηρίου είναι περίπλοκη και είναι μπόλικες οι εκπλήξεις για τον αναγνώστη.

    Η Μόλι είναι μία αξιαγάπητη κεντρική ηρωίδα. Παρότι είναι αφελής και αγαθή, γίνεται αμέσως συμπαθής σε όσους διαβάζουν το βιβλίο, γιατί ταυτόχρονα είναι καλόκαρδη, γλυκιά και εργατική. Η συγγραφέας την παρουσιάζει σε ορισμένες περιπτώσεις και με έναν κωμικό τρόπο. Πολλές φορές οι σκέψεις και οι πράξεις της είναι παράξενες και αυτό την κάνει πολύ ενδιαφέρουσα. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες του βιβλίου είναι εξίσου καλογραμμένοι και έχουν όλοι προσωπικότητες αξιομνημόνευτες, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

    Ολοκληρώνοντας, "Η Καμαριέρα" είναι ένα μυθιστόρημα που θα σας διασκεδάσει, θα σας συγκινήσει και θα σας προβληματίσει. Πέρα από το μυστήριο, πραγματεύεται και διάφορα σοβαρά ζητήματα, όπως το πένθος, οι οικογενειακοί δεσμοί και οι σχέσεις των ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...