Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Ο Άγγελος του Μονάχου (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Μόναχο, Σεπτέμβριος 1931. Ο αστυνόμος Ζίγκφριντ Ζάουερ καλείται επειγόντως σε ένα αριστοκρατικό διαμέρισμα, όπου βρέθηκε νεκρή η εικοσιδυάχρονη Άνγκελα Ράουμπαλ, η επονομαζόμενη Γκέλι. Δίπλα της υπάρχει ένα πιστόλι: όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Η Γκέλι όμως δεν ήταν μια τυχαία κοπέλα και το διαμέρισμα όπου ζούσε και πέθανε, όπως και το πιστόλι το οποίο έριξε τη μοιραία σφαίρα, δεν ανήκουν σε έναν τυχαίο άντρα: νόμιμος κηδεμόνας της ήταν ο «θείος Αλφ», γνωστός στην υπόλοιπη Γερμανία ως Αδόλφος Χίτλερ.

Συγγραφέας: Massimi Fabiano

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Πατάκη για το αντίτυπο.*

    "Ο Άγγελος του Μονάχου" είναι ένα ιστορικό αστυνομικό μυθιστόρημα. Πρόκειται για μία καλογραμμένη ιστορία που όπως είναι προφανές βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και πρόσωπα. Η υπόθεση αφορά την εξιχνίαση του θανάτου της Άνγκελα Ράουμπαλ, της ανιψιάς του Αδόλφου Χίτλερ. 

    Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται με ενδιαφέρον, σε κρατά σε αγωνία και σε κάνει να ανυπομονείς να διαβάσεις τα επόμενα κεφάλαια. Η πλοκή κινείται σε σχετικά γρήγορους ρυθμούς, είναι πλούσια σε εξελίξεις και όλα συμβαίνουν σε διάστημα λίγων ημερών.  Η γραφή είναι παραστατική και διανθίζεται εξαιρετικά από τους διαλόγους μεταξύ των ηρώων, οι οποίοι είναι προσεγμένοι και καλοστημένοι. Οι ανατροπές είναι συχνές, αλλά δεν υπάρχουν μόνο για λόγους εντυπωσιασμού και το τέλος κρύβει εκπλήξεις για τον αναγνώστη.

    Ο αστυνόμος Ζάουερ είναι ένας χαρακτήρας με ήρεμη προσωπικότητα και μεγάλο πείσμα. Δε διστάζει να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του για να φτάσει στη λύση του μυστηρίου της φαινομενικής αυτοκτονίας της Γκέλι. Είναι από τους ήρωες που σε κάνουν να τους συμπαθήσεις από την αρχή, αν και δεν είναι τόσο εύκολο να δεθείς ή να ταυτιστείς μαζί του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγγραφέας έχει κάνει καλή δουλειά στην περιγραφή τόσο του κεντρικού ήρωα, όσο και των υπόλοιπων χαρακτήρων.

    Ολοκληρώνοντας, "Ο Άγγελος του Μονάχου" αποτελεί ένα ανάγνωσμα κατάλληλο για όσους αγαπούν τα αστυνομικά και τα ιστορικά μυθιστορήματα. Ο συνδυασμός των δύο ειδών είναι ιδανικός και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει σίγουρα και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...