Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Οδός Τρόμου: Το Χαμένο Κορίτσι (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Η καινούρια µαθήτρια Λίζι Γουόκερ είναι το θέµα συζήτησης στο λύκειο Σέιντισαϊντ Χάι. Ο Μάικλ και το κορίτσι του, η Πέπερ, γίνονται φίλοι µαζί της, όµως όσο περισσότερο τη γνωρίζουν, τόσο πιο παράξενη τη βρίσκουν... κι ο Μάικλ πιο ελκυστική. Την καλεί να πάει µαζί του σε έναν αγώνα σνόουµοµπιλ, που καταλήγει όµως σε τραγικό ατύχηµα. Σύντοµα οι φίλοι του Μάικλ αρχίζουν να δολοφονούνται και η Πέπερ είναι σίγουρη ότι πίσω από τους φόνους κρύβεται η Λίζι. Έντροµη όµως ανακαλύπτει ότι εκείνη και ο Μάικλ έχουν παρασυρθεί σε µια σκοτεινή ιστορία προδοσίας και εκδίκησης που πηγαίνει περισσότερο από 60 χρόνια πριν.

Συγγραφέας: Ρ. Λ. Στάιν

Βαθμολογία: 4/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για το αντίτυπο.* 

    "Το Χαμένο Κορίτσι" αποτελεί το τρίτο βιβλίο από την εφηβική σειρά "Οδός Τρόμου" που έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. Η Λίζι είναι η καινούρια μαθήτρια του Λυκείου Σέιντισαϊντ. Ο Μάικλ την προσεγγίζει και αρχίζει να κάνει παρέα μαζί της. Όσο περνούν οι μέρες, καταλαβαίνει ότι υπάρχει κάτι το παράξενο στη συμπεριφορά της.

    Πρόκειται για ένα νεανικό μυθιστόρημα τρόμου που διαβάζεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Αυτό οφείλεται στην απλή γραφή του και στον τρόπο που αποδίδεται η ιστορία. Τα κεφάλαια είναι σχετικά σύντομα και τελειώνουν συνήθως κάπως απότομα, αφήνοντας τον αναγνώστη να αγωνιά. Οπότε, ανυπομονεί να διαβάσει παρακάτω και δύσκολα αφήνει το βιβλίο από τα χέρια του. Η πλοκή είναι προσεγμένη και δεν έχει κενά ή παραλείψεις. Ωστόσο, δεν έχει κάτι το πρωτότυπο και το στοιχείο της ανατροπής δεν είναι έντονο.

    Οι χαρακτήρες του βιβλίου παρουσιάζονται επαρκώς και ικανοποιητικά. Άλλωστε δεν απαιτείται περαιτέρω περιγραφή τους, καθώς αυτή που γίνεται είναι αρκετή για να προωθηθούν οι εξελίξεις. Ο Μάικλ είναι ένας συμπαθητικός ήρωας, αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Λίζι. Το μυστήριο γύρω από την προσωπικότητά της και το παρελθόν της είναι αυτά που ιντριγκάρουν αυτόν που διαβάζει.

    Γενικά, "Το Χαμένο Κορίτσι" είναι ένα βιβλίο ό,τι πρέπει για να περάσετε ευχάριστα και χαλαρά την ώρα σας. Μπορεί να ανήκει στο είδος του τρόμου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ένα "βαρύ" ανάγνωσμα. Αν σας άρεσαν τα δύο προηγούμενα βιβλία της σειράς, τότε θα σας αρέσει και αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...