Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Η Φλόγα της Ελεγκάντι (Κριτική Βιβλίου)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Πέρασα μέσα από ένα βιβλίο, σε έναν κόσμο όπου τα μαγικά πλάσματα θεωρούνται φυσιολογικά. Μου λένε ότι ανήκω σε μια φυλή ανθρώπων προικισμένων να τιθασεύουν τα στοιχεία της ύλης και του νου.

Εγώ, όμως, δεν έχω καμία μαγική δύναμη· ή τουλάχιστον, έτσι πίστευα. Ανεξιχνίαστες επιθέσεις, ανεκπλήρωτοι έρωτες και μοχθηρές συνωμοσίες σκεπάζουν τη Νημφαιά Ακαδημία. Η ερώτησή μου είναι μία: Αφού δεν ήμουν μέρος της ιστορίας, γιατί πολλά από αυτά με αφορούν;

Βρέθηκα εδώ για κάποιον λόγο.

 Είμαι η Ελίζ Γουάιτ. Είμαι το απαγορευμένο, ο μύθος σας, και θα διεκδικήσω τη θέση μου σε αυτόν τον κόσμο.

Συγγραφέας: Χριστίνα Μ. Ψύλλα

Βαθμολογία: 4/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή.


    “Η Φλόγα της Ελεγκάντι” αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας φαντασίας με τίτλο “Νημφαιά Ακαδημία”. Συνδυάζει τη λογοτεχνία του φανταστικού και του ρομαντικού με αρμονία και δίνει στον αναγνώστη ένα συναρπαστικό και περιπετειώδες αναγνωστικό ταξίδι. Κεντρική ηρωίδα είναι η Ελίζ Γουάιτ, η οποία αγοράζει ένα βιβλίο και όταν ξεκινήσει να το διαβάζει μεταφέρεται απρόσμενα στη Νημφαιά Ακαδημία.

    Η γραφή του βιβλίου είναι απλή, με όμορφες και περιεκτικές περιγραφές, και καλογραμμένους διαλόγους. Η ιστορία έχει αρκετά πρωτότυπα στοιχεία που την ξεχωρίζουν από άλλα αναγνώσματα παρόμοιας θεματολογίας. Ο φανταστικός κόσμος χτίζεται σιγά σιγά, χωρίς να υπάρχει βομβαρδισμός από πληροφορίες. Το χτίσιμό του δεν είναι επιφανειακό και η συγγραφέας αφήνει με έξυπνο τρόπο κάποια “κενά”, για τα οποία απ’ ό,τι φαίνεται θα κάνει αποκαλύψεις στη συνέχεια της τριλογίας. Η πλοκή κινείται σε σχετικά γρήγορους ρυθμούς, είναι ανατρεπτική και σου δημιουργεί μία αίσθηση αγωνίας σε διαφορετικά σημεία.

Οι χαρακτήρες του βιβλίου παρουσιάζονται στον αναγνώστη, κυρίως μέσα από τα μάτια της κεντρικής ηρωίδας Ελίζ Γουάιτ, αφού σχεδόν όλα τα κεφάλαια είναι γραμμένα σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση από την οπτική της. Είναι από τις χαρακτήρες βιβλίων που συμπαθείς εύκολα και ίσως κάποιοι αναγνώστες νιώσουν ότι ταυτίζονται μαζί της. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες στήνονται με ικανοποιητικό τρόπο, ώστε να εξυπηρετηθεί η εξέλιξη της πλοκής. Αυτός που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ο Στεφάν. Είναι μυστηριώδης και αινιγματικός χαρακτήρας, κάτι που σου εξάπτει την περιέργεια για το τι συμβαίνει με αυτόν.

Γενικά, “Η Φλόγα της Ελεγκάντι” αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους αναγνώστες, κυρίως νεαρής ηλικίας, που αγαπούν τη φαντασία με αρκετές δόσεις ρομάντζου. Έχει μπόλικη δράση, ερωτισμό και μαγεία. Αξίζει να το διαβάσετε οι λάτρεις του είδους. Θα σας ευχαριστήσει στο έπακρο η ανάγνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Η Εκδίκηση του Κριού (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου  Περιγραφή: Η ξαφνική επιστροφή του Μπρόγκαν Ράμσεϊ στη ζωή της Λίντια ντε Χάβιλαντ θα αλλάξει για πάντα τα δεδ...