Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Το Προσωπείο (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Αυτό που η Μαρίνα ξέρει, είναι ότι ο σύντροφός της Δηµήτρης είναι ένας αδιάφορος γι’ αυτήν άντρας µε αλλοπρόσαλλη συµπεριφορά, που τον κάνει απρόσιτο.

Αυτό που δεν ξέρει, όµως, είναι ότι πρόκειται για έναν ψυχοπαθή κατά συρροή δολοφόνο, µια βαθιά πληγωµένη ψυχή, που παλεύει µε τους δικούς της δαίµονες και που ωθείται σε έναν ατέρµονο αγώνα κυριαρχίας.

Εγκλωβισµένη σε µια σχέση που µε την πρώτη µατιά φαίνεται να είναι δυσλειτουργική, η Μαρίνα ζητά τη συνδροµή του Αλέξη, ενός δυναµικού ψυχοθεραπευτή, µε την ελπίδα να βρει τη δύναµη να φέρει την κάθαρση στη ζωή της. Ο Ζακ, ένας γοητευτικός ιδιωτικός αστυνοµικός, προσλαµβάνεται από την ίδια προκειµένου να τη βοηθήσει να διαλευκάνει τα αίτια της αποµάκρυνσης του Δηµήτρη.

Θα καταφέρει η Μαρίνα να ανακαλύψει τη συγκλονιστική αλήθεια; Μια σκοτεινή διαδροµή ξεκινά, γεµάτη ένταση, δυνατά συναισθήµατα, ανατροπές και µυστήριο. Θα γίνει άραγε το σκοτάδι φως;

Συγγραφέας: Κατερίνα Δουρμούση

Βαθμολογία: 4/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Πηγή και τη συγγραφέα για το αντίτυπο.*

    "Το Προσωπείο" είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που κινείται σε γρήγορους ρυθμούς και σου προσφέρει μία αναγνωστική εμπειρία γεμάτη σασπένς. Η Μαρίνα είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη με τη σχέση τους να έχει πολλά προβλήματα. Τίποτα όμως δε δείχνει αυτό που πραγματικά ισχύει, ό,τι ο Δημήτρης είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος.

    Πρόκειται για ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα που κρατά σε αγωνία και εγρήγορση τον αναγνώστη. Η πλοκή είναι γρήγορη, κρύβει μερικές εκπλήξεις και δεν είναι ούτε περίπλοκη ούτε απλοϊκή. Η ιστορία αποδίδεται με έναν τρόπο που σε κάνει να διαβάζεις τη μία σελίδα μετά την άλλη, χωρίς να χάνεις το ενδιαφέρον σου, αν και δεν έχει έντονο το χαρακτηριστικό της πρωτοτυπίας. Το στοιχείο του ψυχολογικού θρίλερ συνδυάζεται αρμονικά με το στοιχείο του αστυνομικού, αλλά και του ερωτικού μυθιστορήματος. Αυτό είναι που κάνει το βιβλίο να ξεχωρίζει σε σχέση με άλλα παρόμοια αναγνώσματα.

    Οι χαρακτήρες, τόσο της Μαρίνας όσο και του Δημήτρη, είναι καλοδουλεμένοι και γίνεται μία σε βάθος περιγραφή τους. Η συγγραφέας δεν εστιάζει μόνο στην εξέλιξη της πλοκής, αλλά δίνει μεγάλη έμφαση στην παρουσίαση των προσωπικοτήτων τους, στις σχέσεις που συνάπτουν και στον ψυχικό τους κόσμο. Καταφέρνει να δημιουργήσει ενδιαφέροντες ήρωες που έχουν και προτερήματα και ελαττώματα.

    Γενικά, "Το Προσωπείο" είναι η κατάλληλη επιλογή για όσους συνηθίζουν να διαβάζουν ψυχολογικά θρίλερ και γι' αυτούς που ίσως θέλουν να ξεκινήσουν να διαβάζουν το συγκεκριμένο είδος. Διαβάστε το και δε θα σας απογοητεύσει. Αντίθετα, θα σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...