Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Οδός Τρόμου: Party Games (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Οι φίλοι της προειδοποιούν τη 17χρονη Ρέιτσελ να μην πάει στο πάρτι γενεθλίων του Μπρένταν Φίαρ, στη έπαυλη της οικογένειας στο μυστηριώδες Νησί Φίαρ. Όμως η Ρέιτσελ είναι ερωτευμένη με τον Μπρένταν και ενθουσιάζεται με την πρόσκληση. Ο Μπρένταν έχει σχεδιάσει ένα σωρό παιχνίδια για το πάρτι. Ωστόσο, ένα παιχνίδι που δεν το σχεδίασε κανείς ξεκινάει αναπάντεχα, το παιχνίδι του θανάτου. Καθώς οι καλεσμένοι αρχίζουν να δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλον, η Ρέιτσελ διαπιστώνει με τρόμο ότι τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι έφηβοι είναι παγιδευμένοι στο νησάκι μαζί με κάποιον που μάλλον θέλει να τους σκοτώσει όλους. Πώς μπορούν να γλιτώσουν από αυτό το θανάσιμο παιχνίδι; Η Ρέιτσελ δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί, καθώς τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στο Νησί Φίαρ.

Συγγραφέας: Ρ. Λ. Στάιν

Βαθμολογία: 4/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για το αντίτυπο.* 

    Το βιβλίο με τίτλο "Οδός Τρόμου: Party Games" είναι ένα εφηβικό μυθιστόρημα τρόμου. Η ιστορία εξελίσσεται σε μία μικρή φανταστική πόλη, το Σέιντισαϊντ. Κεντρική ηρωίδα είναι η Ρέιτσελ, η οποία είναι πολύ χαρούμενη που την κάλεσε στο πάρτι γενεθλίων του ο Μπρένταν Φίαρ. Αυτά που θα συμβούν στο μυστηριώδες νησί Φίαρ την ημέρα του πάρτι, θα την κάνουν να μετανιώνει για την απόφασή της να πάει εκεί.

    Είναι ένα γρήγορο ανάγνωσμα με αρκετή δόση αγωνίας. Η γραφή είναι απλή και είναι από την αρχή ξεκάθαρο ότι απευθύνεται σε έφηβους αναγνώστες. Αν και ανήκει στο είδος του τρόμου, δύσκολα θα το χαρακτήριζε κάποιος τρομακτικό. Ο συγγραφέας Ρ. Λ. Στάιν καταφέρνει να δημιουργήσει μία σκοτεινή και ανατριχιαστική ατμόσφαιρα. Ο αναγνώστης νιώθει ότι παρακολουθεί μία ταινία τρόμου αισθητικής των '00ς. Η ιστορία δεν είναι κάτι το ξεχωριστό, αλλά κρατάει το ενδιαφέρον για ανάγνωση και δεν γίνεται κουραστική ή βαρετή. Η πλοκή κυλάει αβίαστα, χωρίς να χαρακτηρίζεται από κάποια ιδιαίτερη περιπλοκότητα.

    Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι στημένοι σωστά, ώστε να εξυπηρετηθεί η εξέλιξη της υπόθεσης. Υπάρχουν κάποια κλισέ στην περιγραφή τους που ενδεχομένως να μην αρέσουν σε κάποιους. Προσωπικά δε με ενόχλησαν. Η κεντρική ηρωίδα Ρέιτσελ δεν είναι από αυτές που σου μένουν στο μυαλό. Δεν είναι αντιπαθητική, αλλά ούτε και από αυτές που γίνονται από τις αγαπημένες σου. 

    Γενικά, το "Οδός Τρόμου: Party Games" είναι ένα απολαυστικό ανάγνωσμα, ό,τι πρέπει για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου. Δεν έχει να προσφέρει πολλά από άποψη γραφής και περιεχομένου, αλλά είναι διασκεδαστικό, τουλάχιστον για τους φαν του είδους.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...