Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Γλυκιά Εκδίκηση ΑΕ (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Ο Βίκτορ Αλντερχέιμ έχει να λογοδοτήσει για πολλά. Δε φτάνει που εξαπάτησε τη Γένι, τη νεαρή πρώην σύζυγό του, και της βούτηξε την γκαλερί που είχε κληρονομήσει, άφησε και τον γιο του, τον Κέβιν, να πεθάνει καταμεσής της σαβάνας στην Κένυα.
Ούτε που περνάει από το μυαλό του Βίκτορ πως μπορεί τον Κέβιν να τον έσωσε και να τον μεγάλωσε σαν παιδί του ένας σαμάνος Μασάι. Και σίγουρα δεν έχει διανοηθεί καν ότι ο Κέβιν, όταν καλείται να περάσει τα τελετουργικά των πολεμιστών Μασάι, φεύγει τρέχοντας για Στοκχόλμη.
Εκεί θα συναντηθεί τυχαία με τη Γένι. Φυσικά, οι δυο τους έχουν πολλά να πουν, καθώς τους ενώνει η επιθυμία τους να εκδικηθούν τον Βίκτορ. Και πόσο βολικό: οι δρόμοι τους διασταυρώνονται με έναν άντρα που προσφέρει υπηρεσίες εκδίκησης και ο οποίος έχει μια ιδιοφυή ιδέα, που περιλαμβάνει το υπόγειο του Βίκτορ, μια κατσίκα, μερικά αντίγραφα πινάκων, τέσσερα μεγάλα κουτιά με σεξουαλικά παιχνίδια και ένα κιλό αλεύρι…

Συγγραφέας: Γιούνας Γιούνασον

Βαθμολογία: 3/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Ψυχογιός για το αντίτυπο.*

   Το βιβλίο του Γιούνας Γιούνασον με τίτλο "Γλυκιά Εκδίκηση ΑΕ" είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με μπόλικη περιπέτεια και χιουμοριστική χροιά. Η Γένι και ο Κέβιν, έχοντας εξαπατηθεί από τον Βίκτορ, θέλουν να τον εκδικηθούν με κάποιον τρόπο. Αυτό που επιλέγουν να κάνουν είναι παράξενο και έτσι δημιουργούνται διάφορα ευτράπελα.

   Είναι ένα ευχάριστο ανάγνωσμα που παράλληλα θίγει και διάφορα κοινωνικά ζητήματα, όπως είναι η ξενοφοβία και οι φυλετικές διακρίσεις. Ο συγγραφέας αφηγείται μία πρωτότυπη ιστορία που σε γενικές γραμμές κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ωστόσο, υπάρχουν σημεία που αναφέρονται λεπτομέρειες, οι οποίες επιβραδύνουν τη ροή της πλοκής. Βέβαια, δεν είναι πολλά αυτά τα αποσπάσματα, οπότε δεν επηρεάζεται ουσιαστικά η εμπειρία του διαβάσματος. Επίσης, σαν ανάγνωσμα δε σου προκαλεί κάποιο δυνατό συναίσθημα, αλλά σου δίνει αρκετή τροφή για σκέψη.

   Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι και το πιο δυνατό του σημείο. Είναι ήρωες ξεχωριστοί που δε συναντάς συχνά σε μυθιστορήματα, όπως είναι ο Όλε Μπάτιαν, ο οποίος είναι πολεμιστής Μασάι. Παράλληλα παρουσιάζονται και προβάλλονται στον αναγνώστη με μία δόση χιούμορ κάτι που κάνει την ανάγνωση ακόμη πιο διασκεδαστική.

   Γενικά, το "Γλυκιά Εκδίκηση ΑΕ" είναι ένα βιβλίο που θα σας φτιάξει τη διάθεση. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Θα σας δημιουργήσει διάφορες σκέψεις και θα σας προβληματίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...