Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

The Bold Type (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Σε ένα γυναικείο περιοδικό στη Νέα Υόρκη, τρεις millennial διαχειρίζονται καριέρα, έρωτα, φιλία και ζωή στη μεγάλη πόλη, ενώ προσπαθούν να βρουν τη φωνή τους.

Πρωταγωνιστούν: Katie Stevens, Aisha Dee, Meghann Fahy

Βαθμολογία: 7.5/10 

   Το «The Bold Type» είναι μία δραματική σειρά, με στοιχεία ρομαντικής κομεντί. Ακολουθεί τρεις φίλες στα είκοσί τους που εργάζονται σε ένα γυναικείο περιοδικό στη Νέα Υόρκη. Μέσα από τις ζωές των Τζέιν, Κατ και Σάτον προβάλλονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι τη σύγχρονη εποχή στην εργασιακή και προσωπική τους ζωή, ενώ στο προσκήνιο βρίσκονται και διάφορα κοινωνικά ζητήματα.

   Από την αρχή καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μία σειρά που φέρνει μία πνοή φρεσκάδας στο συγκεκριμένο είδος. Σε κάθε επεισόδιο ένα διαφορετικό θέμα βρίσκεται στο επίκεντρο, ενώ παράλληλα υπάρχουν εξελίξεις που αφορούν τις προσωπικές ζωές των νεαρών αυτών γυναικών. Θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των γυναικών, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ισότητα των φύλων είναι κάποια από αυτά. Η παρακολούθηση είναι πολύ ευχάριστη, ενώ δε λείπουν και οι σκηνές που προκαλούν μία πληθώρα συναισθημάτων και προβληματισμών.

   Η γυναικεία φιλία που προβάλλεται μέσα από την τόσο δυνατή σχέση ανάμεσα στις Τζέιν, Κατ και Σάτον είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της σειράς που την κάνουν άξια θέασης. Υποστηρίζουν η μία την άλλη και συνήθως υπάρχει μία ωριμότητα στην επίλυση των διαφορών τους. Αυτό προκαλεί μεγάλη εντύπωση, καθώς σε παρόμοιες σειρές, το κυριότερο χαρακτηριστικό της γυναικείας «φιλίας» είναι ο ανταγωνισμός και τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Οπότε με έναν τρόπο καταρρίπτονται και διάφορα στερεότυπα. Οι ερμηνείες δεν είναι κάτι το εξαιρετικό, αλλά είναι σίγουρα καλές. Ενώ η χημεία μεταξύ των κοριτσιών είναι εμφανής.

   Γενικά, το «The Bold Type» είναι μία σειρά που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το δράμα με την κωμωδία και το ρομάντζο, ενώ παράλληλα ενσωματώνει και το κοινωνικό στοιχείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...