Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Firefly Lane (Κριτική Σειράς)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Η Κέιτ έρχεται αντιμέτωπη με τη δυναμική προσωπικότητα της Τάλι, όταν γνωρίζονται ως έφηβες, στην πρώτη τους δουλειά ως δημοσιογράφοι το 1982 και σε ένα φλερτ το 2003.

Πρωταγωνιστούν: Katherine Heigl, Sarah Chalke, Ben Lawson

Βαθμολογία: 7/10 

   Το "Firefly Lane" είναι μία δραματική σειρά που εστιάζει στη φιλία μεταξύ δύο γυναικών και το πώς αυτή εξελίσσεται με τα χρόνια. Κεντρικές ηρωίδες είναι η Κέιτ και η Τάλι, δύο πολύ διαφορετικές προσωπικότητες που όμως ταιριάζουν τόσο αρμονικά μεταξύ τους.

   Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Kristin Hannah και πιθανόν να υπάρξει και δεύτερη σεζόν, καθώς η ιστορία του βιβλίου δεν ολοκληρώνεται στην πρώτη. Η πλοκή εξελίσσεται με μη γραμμικό τρόπο χρονικά, αφού υπάρχουν συνεχείς εναλλαγές στον χρόνο που γίνονται φανερές όχι μόνο από την εμφάνιση των ηθοποιών, αλλά και από τα χρώματα των εικόνων. Παρουσιάζεται η φιλία των κοριτσιών ως έφηβες, ως νεαρές ενήλικες και ως μεσήλικες. Αυτό είναι που κάνει ενδιαφέρουσα την παρακολούθηση και το ενδιαφέρον δε χάνεται παρότι δεν είναι γεμάτη ανατροπές ούτε έχει γρήγορη πλοκή. Επίσης, κάποια επεισόδια προκαλούν συναισθήματα και συγκίνηση στον θεατή, κάτι που δείχνει ότι με έναν τρόπο η ιστορία σε επηρεάζει. Το στοιχείο της που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι επικεντρώνεται στη γυναικεία φιλία.

   Οι ηθοποιοί που επιλέχθηκαν για τους ρόλους των βασικών ηρώων ταιριάζουν με τις περιγραφές του βιβλίου, αλλά όχι απόλυτα. Υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις που θα εντοπίσουν όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο. Η καλύτερη επιλογή έγινε στην εφηβική εκδοχή των χαρακτήρων και η χημεία μεταξύ των δύο κοριτσιών ήταν εξαιρετική. Το δέσιμο ανάμεσα στις ενήλικες εκδοχές τους-η Katherine Heigl υποδύεται την Τάλι και η Sarah Chalke την Κέιτ- δεν γινόταν τόσο εύκολα φανερό μέσω της οθόνης. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ήταν κακές οι ερμηνείες τους.

   Γενικά, το "Firefly Lane" είναι ένα δράμα που βλέπεται με αρκετό ενδιαφέρον και αφήνει μία θετική εντύπωση με την ολοκλήρωση της σεζόν. Αν και θα μπορούσε με κάποιες αλλαγές να γίνει ακόμη καλύτερο.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...