Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ο Αφρικανός Γιατρός (Κριτική Ταινίας)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Ένας εξαιρετικός γιατρός από το Κονγκό βρίσκει δουλειά σε ένα χωριό της Γαλλίας, όπου εκείνος και η οικογένειά του προσπαθούν να κατακτήσουν τους αφιλόξενους ντόπιους.

Πρωταγωνιστούν: Marc Zinga, Aïssa Maïga, Bayron Lebli

Βαθμολογία: 7/10 

   "Ο Αφρικανός Γιατρός" είναι ένα κοινωνικό δράμα που έχει κάποια κωμικά στοιχεία και  αφηγείται την ιστορία ενός γιατρού από την Αφρική, του Seyolo, ο οποίος μετακομίζει με την οικογένειά του σε ένα χωριό της Γαλλίας για να εργαστεί.

   Παρακολουθούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένεια εκεί, καθώς εκτός των άλλων έρχονται αντιμέτωποι και με τον ρατσισμό των κατοίκων του χωριού.  Η ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, συγκινητική και σε ορισμένα σημεία γίνεται αστεία. Η παρακολούθηση της ταινίας είναι στο σύνολό της μία ευχάριστη εμπειρία, αν και είναι πολλοί οι προβληματισμοί που σου δημιουργεί. 

   Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι καλές, τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών. Η αλληλεπίδραση της οικογένειας του Seyolo με τους κατοίκους του χωριού στην αρχή προκαλεί αρνητικά συναισθήματα στον θεατή, αλλά στη συνέχεια υπάρχουν αλλαγές στις σχέσεις τους. Οι πρωταγωνιστές έχουν μία σύνδεση μεταξύ τους που γίνεται φανερή μέσω της οθόνης και δε λείπουν οι στιγμές γέλιου, οι οποίες προκύπτουν από τους διαλόγους τους.

   Γενικά, "Ο Αφρικανός Γιατρός" είναι μία καλογυρισμένη κοινωνική ταινία που θα αρέσει στους περισσότερους που θα την παρακολουθήσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...