Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Ruin and Rising (Κριτική Βιβλίου)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: The capital has fallen.

The Darkling rules Ravka from his shadow throne.

Now the nation's fate rests with a broken Sun Summoner, a disgraced tracker, and the shattered remnants of a once-great magical army.

Deep in an ancient network of tunnels and caverns, a weakened Alina must submit to the dubious protection of the Apparat and the zealots who worship her as a Saint. Yet her plans lie elsewhere, with the hunt for the elusive firebird and the hope that an outlaw prince still survives.

Alina will have to forge new alliances and put aside old rivalries as she and Mal race to find the last of Morozova's amplifiers. But as she begins to unravel the Darkling's secrets, she reveals a past that will forever alter her understanding of the bond they share and the power she wields. The firebird is the one thing that stands between Ravka and destruction—and claiming it could cost Alina the very future she’s fighting for.

Συγγραφέας: Leigh Bardugo

Βαθμολογία: 5/5 

*Το βιβλίο δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά.* 

   Το "Ruin and Rising" είναι το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας φαντασίας "Shadow and Bone". Η Αλίνα και οι σύμμαχοί της, πληγωμένοι από τις προηγούμενες μάχες τους, αποτελούν την τελευταία ελπίδα της χώρας. 

   Το τρίτο μέρος είναι και το πιο συναρπαστικό. Η περιπέτεια συνεχίζεται με πολλή δράση, σασπένς και ανατροπές. Υπάρχουν αποκαλύψεις που αφορούν το παρελθόν των ηρώων και εκπλήσσουν τον αναγνώστη. Η εμπειρία της ανάγνωσης είναι απολαυστική και το τέλος είναι το ιδανικό κλείσιμο για αυτήν την ιστορία. Ο φανταστικός κόσμος που έχει χτίσει η συγγραφέας, όπως και στα προηγούμενα, έτσι και σε αυτό, αποτελεί ένα από τα καλά χαρακτηριστικά του βιβλίου. Το λεξιλόγιο είναι πλούσιο, οι περιγραφές παραστατικές, αλλά η γραφή είναι απλή και κατανοητή, χωρίς υπερβολές στον λόγο.      

   Η κεντρική ηρωίδα, Αλίνα, είναι αξιοθαύμαστη για αυτά που καταφέρνει και γενικότερα για τη στάση της σε διάφορα ζητήματα. Όλοι οι ήρωες είναι καλοστημένοι και έχουν κάτι που να τους κάνει να ξεχωρίζουν. 

   Γενικά, στο σύνολό της η τριλογία "Shadow and Bone" έχει ό,τι χρειάζονται τα βιβλία φαντασίας. Καλοστημένο φανταστικό κόσμο, ενδιαφέροντες ήρωες, δράση και καλή ιστορία. Αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για τους λάτρεις του φανταστικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Η Εκδίκηση του Κριού (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου  Περιγραφή: Η ξαφνική επιστροφή του Μπρόγκαν Ράμσεϊ στη ζωή της Λίντια ντε Χάβιλαντ θα αλλάξει για πάντα τα δεδ...