Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Siege and Storm (Κριτική Βιβλίου)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη:
Soldier. Summoner. Saint. Alina Starkov's power has grown, but not without a price. She is the Sun Summoner - hunted across the True Sea, haunted by the lives she took on the Shadow Fold. But she and Mal can't outrun their enemies for long.

The Darkling is more determined than ever to claim Alina's magic and use it to take the Ravkan throne. With nowhere else to turn, Alina enlists the help of an infamous privateer and sets out to lead the Grisha army.

But as the truth of Alina's destiny unfolds, she slips deeper into the Darkling's deadly game of forbidden magic, and further away from her humanity. To save her country, Alina will have to choose between her power and the love she thought would always be her shelter. No victory can come without sacrifice - and only she can face the oncoming storm.

Συγγραφέας: Leigh Bardugo

Βαθμολογία: 4/5

*Το βιβλίο δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά.* 

   Το βιβλίο με τίτλο "Siege and Storm" αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας φαντασίας "Shodow and Bone". Κεντρική ηρωίδα είναι η Alina, της οποίας οι δυνάμεις είναι ισχυρές και μοναδικές. Αυτό την κάνει ιδιαίτερα πολύτιμη και ταυτόχρονα θέτει την ζωή της σε κίνδυνο.

   Η συγγραφέας, Leigh Bardugo, έχει δημιουργήσει έναν υπέροχο φανταστικό κόσμο, το Grishaverse, και καταφέρνει να ταξιδέψει νοερά τον αναγνώστη σε αυτόν. Οι περιγραφές της και ο χάρτης που υπάρχει στην αρχή του βιβλίου, είναι αρκετά για να καταλάβουμε ό,τι χρειάζεται για αυτόν τον κόσμο. Η πλοκή του βιβλίου κυλά με κανονικό ρυθμό και σε συνδυασμό με την ενδιαφέρουσα ιστορία που μας αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο η Alina, κρατούν τον αναγνώστη προσηλωμένο και του ανεβάζουν την αγωνία όσο προχωρά η υπόθεση. Ένα στοιχείο που ίσως θα ήταν καλό να υπάρχει σε μεγαλύτερο βαθμό είναι οι σκηνές δράσεις.

   Οι χαρακτήρες είναι από τα πιο δυνατά "χαρτιά" του βιβλίου. Είναι καλογραμμένοι, περίπλοκοι, μυστηριώδεις και είναι εύκολο είτε να τους αγαπήσεις είτε να τους μισήσεις. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται τόσο στους κεντρικούς, όσο και στους δευτερεύοντες χαρακτήρες.

   Γενικά, το "Siege and Storm" είναι ένα βιβλίο φαντασίας που θα απολαύσουν οι φαν του είδους. Ένας σωστά δομημένος φανταστικός κόσμος, καλοστημένοι χαρακτήρες και  μία καλή ιστορία δημιουργούν ένα καλό τελικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Η Εκδίκηση του Κριού (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου  Περιγραφή: Η ξαφνική επιστροφή του Μπρόγκαν Ράμσεϊ στη ζωή της Λίντια ντε Χάβιλαντ θα αλλάξει για πάντα τα δεδ...