Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Τα Κορίτσια των Λουλουδιών (Κριτική Βιβλίου)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: «Σου αρέσουν οι καραμελίτσες;» είπε η Λόρελ. «Έχω να σου δώσω αν θέλεις». Η Ρόζι ένιωσε το πάνω χείλος της να μυρμηγκιάζει. Δεν είπε όμως τίποτα. Περίμενε. Το κοριτσάκι αναδεύτηκε στη θέση του στο μπροστινό μέρος του αλόγου. Φορούσε μια κίτρινη μπλούζα με μια μαργαρίτα. Γαλάζιο σορτσάκι. Είχε ένα πιαστράκι στα μαλλιά, ροζ και αστραφτερό. Η Ρόζι άπλωσε το χέρι της να το αγγίξει. Ήταν πανέμορφο. Όπως και τα χρυσά μαλλιά του κοριτσιού.

Η Λόρελ και η Ρόζι. Τα Κορίτσια των Λουλουδιών. Έτσι τις βάφτισαν οι δημοσιογράφοι.
Είπαν πως πήραν το μικρότερο παιδάκι για να παίξουν. Δεν ήθελαν να του κάνουν κακό.
Η μία καταδικάστηκε για φόνο. Η άλλη συνέχισε τη ζωή της με άλλο όνομα. Τώρα, δεκαεννιά χρόνια μετά, ένα άλλο παιδί εξαφανίζεται. Και τα Κορίτσια των Λουλουδιών θα ξαναγίνουν πρωτοσέλιδο.

Συγγραφέας: Alice Clark-Platts

Βαθμολογία: 4/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Ψυχογιός για το αντίτυπο.* 

   "Τα κορίτσια των λουλουδιών" είναι ένα βιβλίο μυστηρίου με κάποια στοιχεία αστυνομικού μυθιστορήματος. Ένα κορίτσι εξαφανίζεται από ένα ξενοδοχείο, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς του. Η εξαφάνιση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την αποκάλυψη ενός μυστικού που αφορά ένα άλλο άτομο, το οποίο επίσης διαμένει στο ξενοδοχείο.

   Η ιστορία διατηρεί σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον κατά την ανάγνωση, ενώ το αίσθημα της αγωνίας και της ανυπομονησίας αυξάνονται στα τελευταία κεφάλαια. Η πλοκή κινείται σε διαφορετικούς χρόνους, χωρίς οι χρονικές εναλλαγές να προκαλούν σύγχυση στον αναγνώστη. Η συγγραφέας έχει προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια και η υπόθεση είναι καλοστημένη. Υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις στις εξελίξεις, ενώ το τέλος σε αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα μικρά κεφάλαια το κάνουν ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο που διαβάζεται γρήγορα, αν και η πλοκή δεν έχει γρήγορους ρυθμούς.

   Οι χαρακτήρες του βιβλίου δεν είναι αυτοί που θα τους αγαπήσεις και θα ταυτιστείς μαζί τους. Είναι έτσι δομημένοι, ώστε να εξυπηρετούν την εξέλιξη της ιστορίας. Πολύ πιθανόν να νιώσεις συμπόνια προς αυτούς, κυρίως για τη βασική ηρωίδα, Χέιζελ Άρτσερ. Η περιγραφή τους και ο τρόπος που παρουσιάζονται είναι πολύ καλός. Ωστόσο, οι προσωπικότητές τους δε σε κερδίζουν και νιώθεις να σε χωρίζει μία μεγάλη απόσταση από αυτούς. Ενδεχομένως αυτός να είναι ο σκοπός της συγγραφέα.

   Γενικά, "Τα κορίτσια των λουλουδιών" ένα μυθιστόρημα που σε κρατά προσηλωμένο στις σελίδες του. Αν ψάχνεται ένα βιβλίο που συνδυάζει τα είδη του μυστηρίου, του αστυνομικού και του ψυχολογικού θρίλερ, αποτελεί την ιδανική επιλογή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...