Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες (Κριτική Βιβλίου)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Για χρόνια, οι φήμες για την Πιτσιρίκα του Βάλτου έδιναν κι έπαιρναν στο Μπάρκλι Κόουβ, ένα ήσυχο ψαροχώρι της Βόρειας Καρολίνας. Ο θάνατος του νεαρού Τσέις Άντριους τις έκανε να φουντώσουν ακόμη περισσότερο. Ποιος θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει, αν όχι εκείνο το αγριοκόριτσο που ζούσε μονάχο του στα βάθη του βάλτου;

Αλλά την Κάια δεν την είχαν καταλάβει. Ευαίσθητη και έξυπνη, είχε καταφέρει να επιβιώσει ολομόναχη, εγκαταλελειμμένη απ’ τους ανθρώπους, παρέα με τους γλάρους και μ’ όσα της δίδαξε η άμμος κι η αρμύρα. Όταν δύο νεαροί απ’ το χωριό γοητεύονται απ’ την άγρια ομορφιά της, η Κάια ανοίγεται σε μια καινούργια ζωή. Αλλά τότε συμβαίνει το αδιανόητο.

Συγγραφέας: Ντέλια Όουενς

Βαθμολογία: 5/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΔΩΜΑ.

   Το "Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες" είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που μαγεύει και απορροφά τον αναγνώστη από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Διαβάζουμε την ιστορία της ζωής της Κάια, η οποία μεγαλώνει σε έναν βάλτο.

   Η συγγραφέας Ντέλια Οουένς γράφει εξαιρετικά και η γραφή της είναι καθηλωτική. Οι περιγραφές της είναι όσο λεπτομερείς χρειάζεται και σε μεταφέρουν στο μέρος όπου λαμβάνει χώρα η ιστορία, δηλαδή στον βάλτο, χωρίς να σε κουράζουν ή να μειώνουν το ενδιαφέρον σου. Η πλοκή εξελίσσεται σε δύο χρόνος και ο τρόπος που μπλέκονται οι δύο ιστορίες είναι αριστοτεχνικός. Η υπόθεση έχει στοιχεία κοινωνικού μυθιστορήματος και μυστηρίου. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ειδών οδηγεί σε ένα πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα που κρατάει το ενδιαφέρον όποιου διαβάζει το βιβλίο, από την αρχή έως το τέλος. 

   Η Κάια είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κεντρική χαρακτήρας. Κάποιες από τις πράξεις της είναι αξιοθαύμαστες και παρότι η ταύτιση μαζί της είναι μάλλον αδύνατη, είναι εύκολο να μπεις στη θέση της και να βιώσεις κατά κάποιο τρόπο τα συναισθήματά της. 

   Γενικά, το "Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες" είναι ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα που αξίζει να διαβαστεί από όλους. Στο σύνολο του είναι ένα βιβλίο που θα σας ενθουσιάσει και το τέλος θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...