Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Radio Silence (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: What if everything you set yourself up to be was wrong?
Frances has been a study machine with one goal. Nothing will stand in her way; not friends, not a guilty secret – not even the person she is on the inside. Then Frances meets Aled, and for the first time she's unafraid to be herself.
So when the fragile trust between them is broken, Frances is caught between who she was and who she longs to be. Now Frances knows that she has to confront her past. To confess why Carys disappeared…
Frances is going to need every bit of courage she has.
Συγγραφέας: Alice Oseman
Βαθμολογία: 4/5
*Το βιβλίο δεν κυκλοφορεί στα ελληνικά.* 

   Το "Radio Silence" είναι ένα εφηβικό μυθιστόρημα, με κεντρική ηρωίδα τη Frances. Η Frances είναι καλή μαθήτρια και έχει ως στόχο να γίνει δεκτή σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας. Όταν γνωρίζει τον Aled και αρχίζουν να επικοινωνούν συχνά, καταλαβαίνει ότι μπορεί να είναι ο εαυτός της όταν είναι μαζί του, και όχι απλά η καλύτερη μαθήτρια του σχολείου.
   Η θεματολογία του βιβλίου έχει να κάνει με ζητήματα ταυτότητας, διαφορετικότητας, σχολικού άγχους και άλλων ζητημάτων που αφορούν τους εφήβους. Η απλή γραφή σε συνδυασμό με την πρωτοπρόσωπη αφήγηση το κάνουν ευκολοδιάβαστο και δίνουν τη δυνατότητα στον αναγνώστη να μπει στη θέση της Frances. Η πλοκή κινείται σε αργούς ρυθμούς, με την έννοια ότι δεν υπάρχουν καταιγιστικές εξελίξεις. Ωστόσο, το ενδιαφέρον της ανάγνωσης παραμένει αμείωτο από την αρχή έως στο τέλος.  
   Η Frances παρουσιάζεται στον αναγνώστη από όλες τις πλευρές της. Η συγγραφέας δίνει έμφαση τόσο στην περιγραφή της συμπεριφορά της, όσο και στην αναφορά των συναισθημάτων και των σκέψεών της. Οι αναγνώστες που δεν είναι πλέον έφηβοι, ίσως βρουν ένα κομμάτι του εαυτού τους σε αυτήν, ενώ όσοι βρίσκονται σε αυτήν την ηλικία είναι βέβαιο πως θα ταυτιστούν μαζί της. Είναι μία προσιτή και πολύ συμπαθητική ηρωίδα.
   Γενικά, το "Radio Silence" είναι ένα πρωτότυπο εφηβικό μυθιστόρημα που προκαλεί ποικίλα συναισθήματα κατά την ανάγνωσή του. Είναι κατάλληλο για εφήβους, ιδιαίτερα για όσους πρόκειται να αποφοιτήσουν σύντομα από το Λύκειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...