Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Normal People (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Η εξέλιξη της σχέσης δύο νέων, με διαφορετικό υπόβαθρο, που ζουν σε μία μικρή πόλη της Ιρλανδίας.
Πρωταγωνιστούν: Daisy Edgar-Jones, Paul Mescal, Desmond Eastwood
Βαθμολογία: 8/10 

   Η σειρά "Normal People" είναι ένα ρομαντικό δράμα και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Sally Rooney. Η υπόθεση αφορά την εξέλιξη της σχέσης ανάμεσα στη Marianne και τον Connell, δύο νέων που κατάγονται από την ίδια πόλη, αλλά έχουν διαφορετικό υπόβαθρο.
   Η ιστορία ξεκινά από τα τέλη της εφηβείας των δύο ηρώων και φτάνει μέχρι τα πρώτα χρόνια των είκοσί τους. Ο θεατής παρακολουθεί την εξέλιξη της σχέσης τους, τόσο της συναισθηματικής όσο και της ερωτικής. Προβάλλονται θέματα που απασχολούν κυρίως άτομα αυτής της ηλικίας, αλλά και κάποια που αφορούν την κοινωνία γενικότερα, όπως η κακοποίηση και η βία. Παρότι το κλίμα της σειράς είναι βαρύ και σκοτεινό, μπορείς να δεις αρκετά επεισόδια μαζί με το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο. Η μουσική επένδυση της σειράς είναι πολύ προσεγμένη, όπως επίσης και ο τρόπος που είναι σκηνοθετημένη. 
   Οι κεντρικοί ήρωες, Marianne και Connell, είναι ρεαλιστικοί και προσιτοί, οπότε είναι δυνατή η ταύτιση μαζί τους. Η παρουσίασή τους γίνεται σε βάθος και υπάρχει εξέλιξη των χαρακτήρων. Αυτό είναι λογικό, καθώς η σειρά καλύπτει μία σειρά χρόνων από τη ζωή τους. Οι ερμηνείες των D. Edgar-Jones και P. Mescal είναι εξαιρετικές και συντελούν σε μεγάλο βαθμό στην ποιότητα της σειράς. Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι εξίσου ενδιαφέροντες και κανείς τους δεν περνά απαρατήρητος.
    Γενικά, το "Normal People" είναι μία καλογυρισμένη σειρά και αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για όσους τους αρέσουν τα ερωτικά δράματα. Είναι τολμηρή, ρεαλιστική και σου δημιουργεί διάφορα συναισθήματα, καθώς την παρακολουθείς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...