Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Control Z (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Ο νέος μαθητής Χαβιέρ ξεκινάει στο σχολείο και συναντά την παρατηρητική Σοφία. Το μυστικό μιας άλλης μαθήτριας αποκαλύπτεται δημόσια και αναστατώνει το σχολείο.
Πρωταγωνιστούν: Ana Valeria Becerril, Michael Ronda, Yankel Stevan
Βαθμολογία: 7/10 

   Το "Control Z" είναι μία εφηβική δραματική σειρά με βασική ηρωίδα τη Σοφία, ένα από τα χαρακτηριστικά της οποίας είναι η παρατηρητικότητά της. Όταν μια μέρα ένας χάκερ αποκαλύπτει τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά των μαθητών του σχολείου όπου φοιτεί, η Σοφία παίρνει την πρωτοβουλία και μαζί με τον Χαβιέρ, αναλαμβάνουν να ανακαλύψουν το ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά. 
   Σεναριακά δεν αποτελεί κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν βγει αρκετές σειρές παρόμοιας θεματολογίας. Παρόλα αυτά καταφέρνει να κερδίσει το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή και να τον κάνει να θέλει να βλέπει το ένα επεισόδιο μετά το άλλο. Η εξέλιξη είναι γρήγορη και συμβαίνουν πολλά μέσα σε μόλις 8 επεισόδια των 40 περίπου λεπτών. Η πλοκή είναι καλά δομημένη και στο τέλος δε σε αφήνει με αναπάντητα ερωτήματα. Δύο βασικά ζητήματα που πραγματεύεται είναι ο εκφοβισμός και οι διαστάσεις που μπορεί να πάρει τόσο στο σχολικό περιβάλλον, όσο και στο εικονικό περιβάλλον του διαδικτύου και των social media. 
   Η Σοφία έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και γίνεται συμπαθής από την αρχή. Είναι θαρραλέα, νοιάζεται για τους άλλους και δε διστάζει να αναλάβει δράση, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Με το Χαβιέρ συνθέτουν ένα ταιριαστό τηλεοπτικό δίδυμο.  Οι ηθοποιοί που υποδύονται τόσο τους κεντρικούς όσο και τους δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι καλοί στις ερμηνείες, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
   Γενικά, το "Control Z" είναι μία σειρά κατάλληλη για όσους τους αρέσουν τα εφηβικά δράματα όπως το Elite. Έχει γρήγορη πλοκή και βλέπεται χωρίς να γίνεται βαρετή σε κανένα σημείο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...