Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Η Γυναίκα του Κόσμου (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Ποιητική συλλογή
Γεννήθηκα άνθρωπος, νόμιζα… Στην πορεία ανακάλυψα ότι σαν γυναίκα με ξεχώριζαν από τον άνδρα. Απογοητεύτηκα… Είδα διακρίσεις παντού. Ασθενές φύλο με αποκάλεσαν… Εγώ δεν ένιωσα ποτέ έτσι. Ακριβώς το αντίθετο. Σαν γυναίκα φέρνω ζωή στη ζωή. Δουλεύω και προσφέρω και στο κοινωνικό σύνολο αλλά και στην οικογένειά μου. Προσπαθώ να μεγαλώσω σωστούς ανθρώπους.
Είμαι
Κόρη
Εγγονή
Μάνα
Αδελφή
Σύζυγος
Φίλη
Αυτό το βιβλίο σκοπό έχει να βοηθήσει κάποιες γυναίκες σαν αυτές, σαν εμάς, σαν εσάς. Να δώσει ώθηση, όχι μόνο οικονομική αλλά και υποστηρικτική Δε μιλάω και δε γράφω αυτό το βιβλίο ως συγγραφέας, αλλά ως γυναίκα που έχει χρειαστεί αυτή τη βοήθεια στο παρελθόν, που έχει βρεθεί στη μεριά της άλλης όχθης, εκείνης που κυριαρχεί η θλίψη και οι δυσκολίες. Αυτό που κατάλαβα στη μέχρι τώρα ζωή μου είναι πως μέσα μας κρύβουμε τόση δύναμη όση δεν έχουμε φανταστεί και αν δε βρεθούμε μπροστά στον γκρεμό δε μαθαίνουμε να πετάμε. Η μόνη και σημαντικότερη συμβουλή μου προς εσάς είναι
να πολεμάτε πάντα για τα πιστεύω σας
να πολεμάτε για τη ζωή σας
να πολεμάτε για την αξιοπρέπειά σας
να πολεμάτε γιατί είστε πολύτιμες.
Συγγραφέας: Νίκη Ταγκάλου
Βαθμολογία: 5/5
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Grotesque.
*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Grotesque για το αντίτυπο.*

   "Η Γυναίκα του Κόσμου" της Ν. Ταγκάλου αποτελεί μία συλλογή ποιημάτων, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό του Ν. Νικόπουλου. Όπως είναι φανερό από τον τίτλο του βιβλίου, κοινό θέμα όλων των ποιημάτων είναι η "γυναίκα".
   Τα ποιήματα  πραγματεύονται τη γυναικεία φύση σε όλες τις ηλικιακές της φάσεις. Από κορίτσι έως ηλικιωμένη. Προβάλλουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γυναίκες ως μέλη της κοινωνίας, τους πολλαπλούς ρόλους που καλούνται να υιοθετήσουν, αλλά και τα προβλήματα και τις δυσκολίες που συναντούν. Παρά τον συναισθηματικό φόρτο, η ολοκλήρωση της ανάγνωσης αφήνει τον αναγνώστη με μία θετική και αισιόδοξη διάθεση. Οι φωτογραφίες που περιέχονται είναι εξαιρετικές και συνδυάζονται απόλυτα με το περιεχόμενο.
   Γενικά, "Η Γυναίκα του Κόσμου" είναι μία ποιητική συλλογή που σίγουρα αξίζει να την διαβάσετε. Η αναγνωστική εμπειρία θα σας συνεπάρει και θα σας συγκινήσει. Πιθανόν να νιώσετε ότι διαβάζετε δικές σας σκέψεις με τη μορφή ποιημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Μάρτυρας Κατηγορίας και Άλλες Ιστορίες (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Περίεργο πράγμα οι συνήθειες. Ο ίδιος ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει ποτέ ότι τις έχει. Λονδίνο, 1920...