Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

The Boys (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Μία ομάδα εκδικητών προσπαθούν να αποδομήσουν την εικόνα διεφθαρμένων υπερηρώων που εκμετελεύονται τις δυνάμεις τους.
Πρωταγωνιστούν: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr
Βαθμολογία: 8/10

   Το "The Boys" είναι μία σειρά με υπερήρωες που ξεχωρίζει από  τις υπόλοιπες, καθώς οι ήρωες σε αυτήν την περίπτωση δεν ενδιαφέρονται για το γενικό καλό, αλλά κυρίως για την εικόνα τους και το ατομικό τους συμφέρον. Ακολουθεί τους "Επτά" εκλεκτούς υπερήρωες για τους οποίους είναι υπεύθυνη η εταιρεία Vought. Από την άλλη πλευρά οι"αντι-ήρωες" είναι μία φαινομενικά αταίριαστη ομάδα που προσπαθεί να καταρρίψει την ψεύτικη εικόνα των "Επτά" και να πάρει εκδίκηση.
   Το πρωτότυπο σενάριο, οι έξυπνοι διάλογοι και τα εντυπωσιακά εφέ αποτελούν τα θετικά στοιχεία της σειράς. Η πλοκή εξελίσσεται σχετικά γρήγορα και δεν κάνει "κοιλιά" σε κάποιο από τα συνολικά 8 επεισόδια. Η ιστορία κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή και δε λείπουν οι εκπλήξεις και οι ανατροπές. Κάποια αρνητικά είναι η υπερβολική σκληρότητα σε ορισμένα σημεία και δυο-τρεις  σκηνές που είναι πολύ περίεργες. Βέβαια, το συνολικό αποτέλεσμα δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από αυτά και το ότι η σειρά καταφέρνει να θίξει κάποια κοινωνικά ζητήματα με αυτόν τον τρόπο, ανεβάζει την αξία της.
   Οι χαρακτήρες, υπερήρωες και εκδικητές, είναι καλοστημένοι και κανείς τους δεν περνά απαρατήρητος, ακόμη και αν εμφανίζεται ελάχιστα λεπτά στην οθόνη. Από τους "Επτά" προσωπικά ξεχώρισα την Starlight για την προσωπικότητά της και τον Homelander γιατί είναι ένας εξαιρετικός "κακός". Από τους εκδικητές ο Hughie είναι ο χαρακτήρας που συμπαθούν σχεδόν όλοι, αλλά ο Butcher κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση στον θεατή.
   Γενικά, το "The Boys" είναι μία σειρά που θα σας εντυπωσιάσει. Αν είστε λάτρεις των σειρών με υπερήρωες και θέλετε να δείτε κάτι το διαφορετικό, τότε είναι κατάλληλη για εσάς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...