Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Ανώνυμη #52

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Η Τζέσικα, μια εικοσιοκτάχρονη μακιγιέζ που ζει στο Μανχάταν, αρπάζει την ευκαιρία να κερδίσει γρήγορα χρήματα, συμμετέχοντας σε μια έρευνα «ηθικότητας». Γνωρίζει τη γοητευτική και μυστηριώδη Δρα Σιλντς, η οποία φροντίζει να αυξάνει την αμοιβή της, αυξάνοντας παράλληλα και τις πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις της από την Τζέσικα. Μια ιστορία για δύο γυναίκες που κρύβουν μυστικά, τα οποία αποκαλύπτονται αριστοτεχνικά μέσω τις διπλής αφήγησης. H Χέντρικς και η Πεκάνεν κλιμακώνουν την ένταση καθώς εκτυλίσσεται το μυθιστόρημα, δημιουργώντας μια υποβλητική ατμόσφαιρα και αποκαλύπτοντας ένα εντελώς απρόσμενο φινάλε.
Συγγραφέας: Greer Hendricks & Sarah Pekkanen
Βαθμολογία:
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.
*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος για το αντίτυπο.* 

   Το βιβλίο "Ανώνυμη #52" είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που παρότι δεν είναι γεμάτο ανατροπές καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι και την τελευταία σελίδα. Κεντρική ηρωίδα είναι η Τζέσικα, η οποία ζει στη Νέα Υόρκη και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα ως μακιγιέζ. Σε ένα ραντεβού της με μία πελάτισσα βρίσκει έναν φαινομενικά εύκολο τρόπο να βγάλει χρήματα, συμμετέχοντας σε μία έρευνα. 
   Ο τρόπος γραφής είναι απλός, χωρίς περιττές περιγραφές, και σε συνδυασμό με την πρωτοπρόσωπη αφήγηση κάνουν το βιβλίο ευκολοδιάβαστο. Η πλοκή είναι γρήγορη, αλλά υπάρχουν και κάποια σημεία, όπου οι εξελίξεις επιβραδύνονται. Η ιστορία δεν είναι στο σύνολό της ανατρεπτική, όμως στις τελευταίες σελίδες υπάρχουν κάποιες απρόσμενες εξελίξεις. Το αίσθημα της αγωνίας δημιουργείται συχνά κατά την ανάγνωση και κορυφώνεται στο τέλος. 
   Η Τζέσικα, ως κεντρική ηρωίδα, είναι προσιτή και σε γενικές γραμμές είναι συμπαθητική, παρά την αφέλεια που την χαρακτηρίζει σε ορισμένες περιπτώσεις. Η Δρα Σιλντς από την άλλη είναι ψυχρή και ο αναγνώστης είναι σχεδόν απίθανο να ταυτιστεί μαζί της ή να την συμπαθήσει. Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα.
   Γενικά, το "Ανώνυμη #52" είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που σε κρατά σε αγωνία και σε κάνει να θέλεις να διαβάσεις το ένα κεφάλαιο μετά το άλλο. Δε θα σας σοκάρει, αλλά σίγουρα θα σας συναρπάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...