Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

A Court of Mist and Fury (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Feyre survived Amarantha's clutches to return to the Spring Court—but at a steep cost. Though she now has the powers of the High Fae, her heart remains human, and it can't forget the terrible deeds she performed to save Tamlin's people. Nor has Feyre forgotten her bargain with Rhysand, High Lord of the feared Night Court. As Feyre navigates its dark web of politics, passion, and dazzling power, a greater evil looms—and she might be key to stopping it. But only if she can harness her harrowing gifts, heal her fractured soul, and decide how she wishes to shape her future—and the future of a world cleaved in two. With more than a million copies sold of her beloved Throne of Glass series, Sarah J. Maas's masterful storytelling brings this second book in her seductive and action-packed series to new heights.
Συγγραφέας: Sarah J. Maas
Βαθμολογία: 5/5
Στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

    Το δεύτερο βιβλίο της σειράς φαντασίας της Sarah J. Maas, με τίτλο "A Court of Mist and Fury" και κεντρική ηρωίδα την Feyre, ξεπερνά τις προσδοκίες του αναγνώστη και είναι αντάξιο, αν όχι καλύτερο, του πρώτου. Έχοντας πλέον τις δυνάμεις ενός High Fae, η Feyre καλείται να αντιμετωπίσει μεγάλους κινδύνους, καθώς τα χαρίσματά της την καθιστούν την πιο κατάλληλη για να το κάνει.
   Η συγγραφέας κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα και στη συνέχεια δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο χτίσιμο του φανταστικού κόσμου, στον οποίο εξελίσσεται η ιστορία. Η πλοκή σε κάποια σημεία ρέει με αργό ρυθμό, αλλά ο αναγνώστης δε χάνει το ενδιαφέρον του, καθώς μαθαίνει πολλά για τον κόσμο και την ιστορία των Fae. Περιγράφονται αρκετές έντονες σκηνές σχεδόν σε όλο το βιβλίο, με το τέλος να είναι ανατρεπτικό και δυνατό που αφήνει έκπληκτο τον αναγνώστη. Επίσης, είναι από τα βιβλία που σε κάνουν να θέλεις να διαβάσεις αμέσως και το επόμενο.
   Οι χαρακτήρες παρουσιάζονται λεπτομερώς, αφού στο συγκεκριμένο βιβλίο μαθαίνουμε κάποια στοιχεία και γεγονότα του παρελθόντος, τα οποία βοηθούν τον αναγνώστη να κατανοήσει την συμπεριφορά των ηρώων. Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση συμβάλλει στο να έχεις μία άμεση επαφή με την Feyre, καθώς διαβάζεις τα συναισθήματα και τις σκέψεις της. Σαν ηρωίδα είναι δυναμική και δεν περνάει απαρατήρητη. Το ίδιο ισχύει και για τους δευτερεύοντες χαρακτήρες, από τους οποίους μεγαλύτερη εντύπωση κάνει ο Rhysand.
   Γενικά, το "A Court of Mist and Fury" είναι ένα συναρπαστικό βιβλίο φαντασίας που θα ικανοποιήσει τους περισσότερους λάτρεις της νεανικής λογοτεχνίας του φανταστικού. Αν έχετε διαβάσει το πρώτο και σας άρεσε, αξίζει να συνεχίσετε τη σειρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...