Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

1917 (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ και ο Μπλέικ αναλαμβάνουν μια δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο αδερφός του Μπλέικ.
Πρωταγωνιστούν: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Daniel Mays
Βαθμολογία: 9/10 

   Το "1917" είναι μία δραματική ταινία που εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Κεντρικός ήρωας είναι ο Βρετανός στρατιώτης Σκόφιλντ, ο οποίος καλείται να φέρει εις πέρας μία δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Μαζί με τον στρατιώτη Μπλέικ πρέπει να παραδώσουν ένα μήνυμα, ώστε να σταματήσει μία επίθεση που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών στρατιωτών.
   Η ταινία είναι προσωποκεντρική, καθώς σχεδόν όλη είναι γυρισμένη με βάση τον κεντρικό ήρωα. Η σκηνοθεσία είναι εξαιρετική και δίνει την αίσθηση στον θεατή ότι βρίσκεται και αυτός στο πλευρό των Σκόφιλντ και Μπλέικ κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής. Αρκετές είναι οι σκηνές που εντυπωσιάζουν και το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο, παρότι το σενάριο δεν είναι πλούσιο σε γεγονότα και δεν έχει ανατροπές. Το γεγονός ότι βασίζεται σε αληθινές ιστορίες του πολέμου δίνει μια άλλη δυναμική στην ταινία και κάνει πιο πιθανή την πρόκληση συναισθημάτων σε όποιον την παρακολουθεί.
   Ο Σκόφιλντ, τον οποίο υποδύεται ο George MacKay, είναι ένας θαρραλέος στρατιώτης που παρά την αρχική του δυσαρέσκεια για τη συμμετοχή του στην αποστολή, δεν το βάζει κάτω. Αψηφά κάθε κίνδυνο και δε σταματά, μέχρι να πετύχει το στόχο του. Η αλληλεπίδρασή του με τον Μπλέικ προκαλεί κάποιες φορές γέλιο στο θεατή, παρά το γενικότερο βαρύ κλίμα της ταινίας. Ακόμη, υπάρχει εξέλιξη στον χαρακτήρα του, αν και η υπόθεση ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα 24ωρα. 
   Γενικά, το "1917" είναι μία καλογυρισμένη ταινία που αξίζει να την δείτε. Θα σας εντυπωσιάσουν οι σκηνές δράσης και θα σας συγκινήσει η θέληση του πρωταγωνιστή να πετύχει το ακατόρθωτο.  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...