Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Home For Christmas (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Έχοντας βαρεθεί να τη σχολιάζουν που είναι μονίμως χωρίς σχέση, η Γιοχάνε ξεκινά ένα 24ήμερο κυνήγι για να βρει σύντροφο για τα Χριστούγεννα.
Πρωταγωνιστούν: Ida Elise Broch, Arthur Hakalahti, Gabrielle Leithaug
Βαθμολογία: 7.5/10

   Η σειρά του Netflix "Home for Christmas" είναι ένα δράμα με αρκετά κωμικά στοιχεία και διαδραματίζεται σε μια πόλη της Noρβηγίας. Η κεντρική ηρωίδα είναι η Γιοχάνε και βάζει ως στόχο να βρει έναν σύντροφο για τα Χριστούγεννα, για τα οποία απομένουν μόλις 24 ημέρες.
    Από την περίληψη μπορεί να φαίνεται μία σειρά γεμάτη κλισέ και έλλειψη πρωτοτυπίας, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Την παρακολουθείς ευχάριστα και τα μόλις 6 επεισόδια μικρής διάρκειας την κάνουν να μοιάζει περισσότερο με ταινία. Η θεματολογία της δεν περιορίζεται μόνο στο ρομάντζο, αλλά επεκτείνεται και σε άλλα θέματα όπως είναι οι οικογενειακές σχέσεις και η προσφορά στον συνάνθρωπο. Ένα θετικό της στοιχείο είναι ότι συνδυάζει με ωραίο τρόπο το δράμα με την κωμωδία. Υπάρχουν σκηνές που προκαλούν γέλιο και άλλες συγκίνηση. Επίσης, παρά τη μικρή διάρκειά της, συμβαίνουν πολλά και η πλοκή ρέει ομαλά, χωρίς να κάνει κοιλιά.
   Η Γιοχάνε είναι μια απλή και καθημερινή κοπέλα που εργάζεται ως νοσοκόμα. Γίνεται αμέσως συμπαθής στον θεατή και είναι εύκολο είτε να ταυτιστείς μαζί της είτε να κατανοήσεις τη συμπεριφορά της. Όλοι οι χαρακτήρες έχουν μία εξέλιξη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο και είναι καλοστημένοι. 
   Γενικά, η σειρά "Home for Christmas" είναι κατάλληλη να την παρακολουθήσετε αυτές τις γιορτινές μέρες. Είναι ανάλαφρη και σε βάζει στο κλίμα των γιορτών, αλλά ταυτόχρονα θίγει κάποια ζητήματα που βάζουν σε σκέψεις τον θεατή. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...