Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Ένας εγωιστής ταχυδρόμος κι ένας μοναχικός παιχνιδοποιός γίνονται αναπάντεχα φίλοι και χαρίζουν το πολυπόθητο χαμόγελο που απουσιάζει από μια ψυχρή, σκοτεινή μικρή πόλη.
Δανείζουν τις φωνές τους: Jason Schwartzman, Rashida Jones, Joan Cusack
Βαθμολογία: 8.5/10

   Η ταινία "Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων" μας αφηγείται ουσιαστικά μία εναλλακτική ιστορία για το πώς ξεκίνησε ο μύθος του Santa Klaus. Ο Jesper αναγκάζεται από τον πατέρα του να πάει να δουλέψει ως ταχυδρόμος σε ένα απόμακρο και κρύο νησί, όπου υπάρχει μίσος και διαμάχη μεταξύ των ανθρώπων.  Εκεί θα γνωρίσει τον Κλάους, με τον οποίο θα αναπτυχθεί μία αναπάντεχη φιλία μεταξύ τους. Μαζί θα προσπαθήσουν να αλλάξουν την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.
   Η ατμόσφαιρα της ταινία δεν είναι γιορτινή και ευχάριστη καθ' όλη τη διάρκειά της. Σε ένα αρκετά μεγάλο μέρος της είναι "σκοτεινή", κάτι που δεν είναι συνηθισμένο σε παιδικές χριστουγεννιάτικες ταινίες και την κάνει να ξεχωρίζει. Παρακολουθείται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους, και κρατάει το ενδιαφέρον, παρότι η εξέλιξη της ιστορίας είναι προβλέψιμη. Οι εικόνες που μεταφέρει στους θεατές από το χιονισμένο τοπίο είναι πολύ όμορφες, και ο σχεδιασμός των ηρώων είναι πολύ προσεγμένος και λεπτομερής. 
   Οι κεντρικοί ήρωες Jesper και Klaus έχουν εντελώς αντίθετες προσωπικότητες, αλλά "δένουν" με έναν αρμονικό τρόπο. Πολλές φορές η αλληλεπίδρασή τους προκαλεί γέλιο σε όποιον παρακολουθεί την ταινία. 
   Γενικά, είναι μια ταινία που αξίζει να την παρακολουθήσετε και θα σας εκπλήξει ευχάριστα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...