Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Carnival Row (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Σε έναν Βικτωριανό φανταστικό κόσμο ένας άνθρωπος ντετέκτιβ, ο Φίλο, και μία νεράιδα, η Βινιέτ, ξεκινούν μία επικίνδυνη σχέση. Μία σειρά από δολοφονίες απειλούν την ειρήνη της πόλης όπου ζουν.
Πρωταγωνιστούν: Orlando Bloom, Cara Delevingne, Simon McBurney
Βαθμολογία: 7/10  

   Το "Carnival Row" είναι μία σειρά φαντασίας και η βασική της υπόθεση αφορά την εξιχνίαση μιας σειράς δολοφονιών στην πόλη Burgue. 
   Το πρώτο επεισόδιο σε εισάγει αμέσως στον φανταστικό κόσμο, όπου διαδραματίζεται η σειρά, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για το τι ισχύει σε αυτόν. Επίσης, σου δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Βέβαια, η συνέχεια δεν είναι το ίδιο δυναμική, καθώς σε 2 επεισόδια στη μέση της σειράς χάνεται κατά κάποιον τρόπο το ενδιαφέρον του θεατή, αφού η πλοκή γίνεται αργή. Όμως, ευτυχώς αυτό το "κόλλημα" δεν κρατάει πολύ και το τέλος είναι πολύ καλό και φέρνει στο φως συνταρακτικές αποκαλύψεις. Τα εφέ, τα σκηνικά, τα κοστούμια και γενικά όλη η σκοτεινή ατμόσφαιρα ανεβάζουν την αξία της σειράς.
   Ο Orlando Bloom που υποδύεται τον ντετέκτιβ Φίλο και η Cara Delevingue που υποδύεται τη νεράιδα Βινιέτ, συνθέτουν ένα τηλεοπτικό δίδυμο με καλή χημεία και αποτελούν τους δύο χαρακτήρες που θα επηρεάσουν περισσότερο τους θεατές. Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι και αυτοί καλοστημένοι, αλλά προσωπικά δεν ξεχώρισα κάποιον, χωρίς αυτό να είναι αρνητικό.
   Γενικά, το "Carnival Row" είναι μία σειρά που συνδυάζει φαντασία, ρομάντζο και μυστήριο, και αξίζει να την παρακολουθήσετε. Αν σας αρέσουν οι σειρές/ταινίες φαντασίας και εποχής, τότε το πιο πιθανόν είναι ότι δε θα σας απογοητεύσει. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι όλα τα επεισόδια εξίσου απολαυστικά, με την ολοκλήρωση της ο θεατής μένει ικανοποιημένος.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...