Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Elite Σεζόν 2 (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Όταν τρεις έφηβοι της εργατικής τάξης γράφονται σ' ένα ιδιωτικό σχολείο της Ισπανίας, η σύγκρουση ανάμεσα σ' αυτούς και τους πλούσιους συμμαθητές τους καταλήγει σε φόνο.
Πρωταγωνιστούν: Itzan Escamilla, Miguel Bernardeau, Álvaro Rico
Βαθμολογία: 7/10 

   Η ισπανική σειρά του Netflix με τίτλο "Elite" είναι ένα εφηβικό δράμα με πολλές δόσεις μυστηρίου και αστυνομικού στοιχείου. Σε αυτή τη σεζόν παρακολουθούμε τι έγινε πριν την εξαφάνιση ενός εκ των μαθητών και το πώς κινούνται οι έρευνες γύρω από αυτήν.
   Όλη η σειρά κινείται σε δύο χρόνους, στο παρόν και στο παρελθόν. Στο παρόν προβάλλονται κυρίως οι συνομιλίες της αστυνομίας με τους κεντρικούς ήρωες της σειράς. Στο παρελθόν, που καταλαμβάνει και τον περισσότερο χρόνο σε κάθε επεισόδιο, ο θεατής βλέπει την καθημερινότητα της πολυτάραχης ζωής αυτών των εφήβων, καθώς και το ποιες ήταν οι συνθήκες της εξαφάνισης. Ο τρόπος που είναι γυρισμένη, έχοντας δηλαδή συχνές αναδρομές, κρατάει σε εγρήγορση όποιον την παρακολουθεί, δεν τον κάνει να βαριέται και ειδικά στο τελευταίο επεισόδιο αυξάνει την αγωνία του.  
   Οι κεντρικοί ήρωες της σειράς έχουν όλοι "έντονες" και ξεχωριστές προσωπικότητες. Είναι πολυεπίπεδοι και παρουσιάζονται με ολοκληρωμένο τρόπο. Παρόλο που είναι αρκετοί οι πρωταγωνιστές και τα επεισόδια λίγα, μόλις 8, είναι εύκολο να ταυτιστείς, να συμπαθήσεις και να αντιπαθήσεις οποιονδήποτε από αυτούς. Με λίγα λόγια, μπορείς εύκολα να σχηματίσεις μια άποψη για όλους, καθώς κανένας δεν περνάει απαρατήρητος.
   Γενικά, η σειρά "Elite" είναι από αυτές που μπορείς να παρακολουθήσεις όλα τα επεισόδια το ένα μετά το άλλο. Κρατάει την αγωνία και το ενδιαφέρον από την αρχή έως το τέλος. Το μόνο αρνητικό για μένα ήταν η υπερβολή, με την οποία παρουσιάζεται ο τρόπος ζωής παιδιών εφηβικής ηλικίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...