Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Χορός των Νεκρών (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Ένας άντρας επιστρέφει στο Έρεμπρο, σχεδόν τριάντα χρόνια αφότου έφυγε από τη γενέτειρά του, αποφασισμένος να φέρει εις πέρας μια τελευταία αποστολή. Μερικές ώρες αργότερα το κατακρεουργημένο σώμα ενός άλλου άντρα βρίσκεται στα παγωμένα νερά του ποταμού Σβαρτόν. Σύντομα η αστυνομία ανακαλύπτει όχι μόνο την ταυτότητα του θύματος, αλλά και το φρικιαστικό μυστικό που έκρυβε στο υπόγειο του σπιτιού του: ο συγκεκριμένος άντρας εμπλεκόταν σε ένα κύκλωμα παιδεραστών, ενώ το υπόγειό του είχε μετατραπεί στο κελί ενός αγοριού.
Ενός αγοριού που έχει εξαφανιστεί.
Σχεδόν μισό χρόνο μετά τα γεγονότα που παραλίγο να του κοστίσουν τη ζωή, ο επιθεωρητής Άντερς Οικονομίδης παλεύει να αποκαταστήσει τις ισορροπίες στην επαγγελματική και την προσωπική του ζωή. Η αποκάλυψη μιας σπείρας παιδεραστών και ενός δολοφόνου αποφασισμένου να σκοτώσει τα μέλη της ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να βρει μπροστά του.
Όταν θα έρθει αντιμέτωπος με τον μυστηριώδη άντρα με την κωδική ονομασία «Σαμαήλ», θα βρει απέναντί του έναν τρομακτικό εχθρό. Και θα ανακαλύψει μυστικά σχετικά με το παρελθόν της οικογένειάς του, μυστικά τα οποία θα ευχόταν να είχαν μείνει φυλακισμένα κάτω από τον πάγο της λήθης.
Συγγραφέας: Βαγγέλης Γιαννίσης
Βαθμολογία: 4/5
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα

    "Ο Χορός των Νεκρών" είναι το τρίτο αστυνομικό μυθιστόρημα του Βαγγέλη Γιαννίση με κεντρικό ήρωα τον Άντερς Οικονομίδη. Ο Άντερς αυτή τη φορά αναζητά έναν άντρα με το όνομα "Σαμαήλ", ενώ παράλληλα καλείται να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες, προβλήματα που αφορούν τη δουλειά και την οικογένειά του.
   Η πλοκή εξελίσσεται γρήγορα, η υπόθεση έχει ενδιαφέρον και υπάρχει κορύφωση της αγωνίας του αναγνώστη στα τελευταία κεφάλαια. Βέβαια, σε σχέση με τα προηγούμενα δύο βιβλία η υπόθεση είναι λιγότερο περίπλοκη, χωρίς αυτό φυσικά να μειώνει την "αξία" του αναγνώσματος. Επίσης, αν και πρόκειται για αστυνομικό μυθιστόρημα, θίγει και κοινωνικά ζητήματα όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία και ο σχολικός εκφοβισμός.
   Ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Έρεμπρο Άντερς Οικονομίδης είναι και ο βασικός χαρακτήρας στη συγκεκριμένη αστυνομική σειρά βιβλίων. Υπάρχει εξέλιξη σε σχέση με τα δύο προηγούμενα. Σε αυτό το βιβλίο πρόκειται για έναν χαρακτήρα πιο "σκοτεινό". Αποκαλύπτονται πληροφορίες για την παιδική του ηλικία που βοηθούν τον αναγνώστη να κατανοήσει τον ήρωα στο παρόν του βιβλίου. Συνολικά, όλοι οι χαρακτήρες είναι καλοστημένοι και η τριτοπρόσωπη αφήγηση βοηθάει στο να παρουσιαστούν με καλύτερο τρόπο στον αναγνώστη.
   Γενικά, "Ο Χορός των Νεκρών" είναι ένα καλογραμμένο, ατμοσφαιρικό αστυνομικό μυθιστόρημα που σίγουρα αξίζει να διαβαστεί. Η ιστορία είναι αυτοτελής, αλλά θα πρότεινα να διαβάσετε με τη σειρά τα βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...