Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

The Society (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Όταν εξαφανίζονται όλοι μυστηριωδώς από την εύπορη πόλη τους, οι έφηβοι κάτοικοι του Γουέστ Χαμ πρέπει να δημιουργήσουν τη δική τους κοινωνία για να επιβιώσουν.
Πρωταγωνιστούν: Kathryn Newton, Gideon Adlon, Sean Berdy
Βαθμολογία: 8/10

   Η σειρά του Netflix "The Society", η οποία βασίζεται στο βιβλίο ο "Άρχοντας των Μυγών", είναι μία περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας και αφορά την προσπάθεια περίπου 200 εφήβων να επιβιώσουν σε μία νέα πραγματικότητα. Όλα ξεκινούν, όταν μία σχολική εκδρομή διακόπτεται απότομα. Τα λεωφορεία επιστρέφουν τους μαθητές πίσω στην πόλη τους, όπου όλα είναι ίδια και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικά, καθώς λείπουν όλοι οι κάτοικοι. Η κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν τους αναγκάζει να δημιουργήσουν μία κοινωνία από την αρχή, θέτοντας κάποιους κανόνες, ώστε να μην επικρατήσει το χάος. Βέβαια αυτό δεν είναι τόσο εύκολο και πολλές φορές δοκιμάζονται τα όρια και οι αντοχές των ηρώων.
   Η υπόθεση είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη. Καθ΄όλη τη διάρκεια παρακολούθησης της σειράς, αναρωτιέσαι για το τι έχει συμβεί. Μπαίνεις στη θέση αυτών των παιδιών και σκέφτεσαι τον τρόπο με τον οποίο εσύ θα αντιδρούσες ανάλογα με την κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν. Η εξέλιξη είναι γρήγορη, καθώς τα 10 επεισόδια καλύπτουν περίπου το διάστημα ενός χρόνου. Σε κάθε επεισόδιο επικρατούν η ένταση και η αγωνία, αφού συμβαίνουν συνταρακτικά πράγματα σε όλη τη διάρκεια της σειράς, ενώ στο τέλος υπάρχει μία κορύφωση.
   Όσο αφορά τους ηθοποιούς, στην αρχή είναι κάπως "αδιάφοροι" και "κρύοι", αλλά όσο περνούν τα επεισόδια υπάρχει μία βελτίωση. Από την άλλη, οι χαρακτήρες που υποδύονται είναι καλογραμμένοι, έχουν "βάθος" και παρά τη μικρή διάρκεια της σειράς εξελίσσονται. Η θεματολογία της είναι κατάλληλη για να παρακολουθήσεις την εξέλιξη των χαρακτήρων, καθώς οι καινούριες καταστάσεις που βιώνουν οι ήρωες τους αναγκάζουν να ανακαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό και το τι είναι ικανοί να κάνουν. Από τους χαρακτήρες μου άρεσαν η Allie, για το θάρρος της, ο Grizz για την ηθική του και η Helena για την δυναμικότητά της.
   Γενικά, το "The Society" είναι μία σειρά που αξίζει να την δείτε. Ο τρόπος που τελειώνει το κάθε επεισόδιο σε κάνει να θες να δεις αμέσως και το επόμενο. Είναι καλογυρισμένη και δεν την βλέπεις απλά για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου. Σου δείχνει μέχρι που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για να επιβιώσει, αλλά και το ότι πολλές φορές, ακόμη και σε τέτοιες συνθήκες, κοιτάζει μόνο το ατομικό του συμφέρον. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...