Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Sex Education (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Ο Otis είναι γιος σεξοθεραπεύτριας και έχει μια ιδέα: να στήσει μια underground "κλινική" σεξουαλικής θεραπείας στο σχολείο μαζί με μία συμμαθήτριά του. Το πρόβλημα; Δεν έχει και πολλές εμπειρίες.
Πρωταγωνιστούν: Asa Butterfield,  Gillian Anderson, Emma Mackey,  Ncuti Gatwa
Βαθμολογία: 8.5/10

   Το  "Sex Education" είναι μία εφηβική κωμική σειρά του Netflix με βασική θεματολογία τους προβληματισμούς που απασχολούν τους εφήβους, και κυρίως τα ζητήματα σεξουαλικού περιεχομένου. Οι κεντρικοί ήρωες είναι έφηβοι που αναζητούν την κοινωνική και τη σεξουαλική τους ταυτότητα.
   Είναι μια καλογυρισμένη σειρά, που βλέπεται ευχάριστα και είναι κατάλληλη για εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Η επιλογή των ηθοποιών είναι εξαιρετική και ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζει η Gillian Anderson, η οποία υποδύεται την μητέρα του Otis. Οι κεντρικοί ήρωες είναι οι συνηθισμένοι που συναντάμε σε τέτοιου είδους σειρές, όπως για παράδειγμα ο καλός αθλητής, οι δημοφιλείς και οι περιθωριοποιημένοι μαθητές. Στη συγκεκριμένη σειρά όμως δεν παρουσιάζονται ωραιοποιημένες οι καταστάσεις, καθώς μας δείχνει τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή κάθε παιδιού, ακόμη και για αυτά που είναι κατά τα φαινόμενα ευτυχισμένα και τα "έχουν όλα".
   Παρά τον κωμικό της χαρακτήρα, η σειρά πραγματεύεται σοβαρά ζητήματα, όπως ο σχολικός εκφοβισμός και ο ρατσισμός στο περιβάλλον του σχολείου και στην κοινωνία γενικότερα. Συνδυάζει με πολύ καλό τρόπο την κωμωδία με το δράμα. 
   Γενικά, είναι μία σειρά που αξίζει να την παρακολουθήσετε ακόμη και αν δεν είστε έφηβοι. Θα σας προκαλέσει γέλιο και ίσως να σας προβληματίσει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...