Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Τα Βατράχια (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου
Χαλκίδα 2010
To ποτάμι φουσκώνει. Τα βατράχια ετοιμάζονται για το τραγούδι τους. Μια δεκατετράχρονη μαθήτρια ανασύρεται νεκρή από τα παγωμένα νερά του Ευβοϊκού. Η υπόθεση επαναφέρει τον αστυνόμο Χρήστο Καπετάνο στη δράση, κάνοντας τη σύλληψη του δολοφόνου να φαντάζει ως η μόνη ευκαιρία για τη λύτρωση.
Χρόνια θαμμένα μυστικά και απόκρυφες ιστορίες μιας μικρής κοινωνίας παραμένουν στο σκοτάδι μέχρι την ώρα της αποκάλυψης. 
Αλιβέρι 1984
Δημήτρης και Αμαρυλλίς. Δυο αδέρφια χωρίς δεσμό αίματος να τους συνδέει. Ένας κήπος γεμάτος λάσπη. Η μετάβαση μιας οικογένειας από την ευημερία στη φτώχια. Πώς ένα ένοχο μυστικό θα χωρίσει αλλά και θα ενώσει τις ψυχές τους;
Δύο σκοτεινές ιστορίες, ένα αναπάντεχο τέλος.
Συγγραφέας: Δημήτρης Σίμος
Βαθμολογία: 9.5/10
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις BELL.
 
"Τα Βατράχια" είναι ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα που αξίζει να διαβάσετε, ιδιαίτερα αν είστε λάτρεις του είδους. Η πλοκή έχει ενδιαφέρον και εξελίσσεται με ωραίο τρόπο. Ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας, ο αστυνόμος Καπετάνος, γίνεται συμπαθής στον αναγνώστη από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Παράλληλα και οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι καλογραμμένοι και οι προσωπικότητές τους δεν είναι επίπεδες, αλλά  έχουν βάθος και η κάθε μία έχει χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει. Επίσης, παρά τα πολλά ονόματα και την αναφορά και σε άλλες υποθέσεις, ο αναγνώστης δεν μπερδεύεται, και όλα φαίνεται να οδηγούν με τον σωστό τρόπο στο τέλος, χωρίς να υπάρχουν κενά στην ιστορία. Κατά την ανάγνωση είναι δύσκολο να μαντέψεις ποιος είναι ο δολοφόνος, παρά το γεγονός ότι πιστεύεις το αντίθετο.
Γενικά, 'Τα Βατράχια" του Δημήτρη Σίμου, είναι ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο που δε θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου. Αποτελεί μία προσθήκη στην ελληνική αστυνομική λογοτεχνία που ανεβάζει την αξία της.
 
*Στο βιβλίο περιλαμβάνονται επίσης 3 διηγήματα:
  • Μικρά Εγκλήματα της Οδού Δράκου της Χίλντας Παπαδημητρίου
  • Καντίνα «Ο Σάββας» του Δημήτρη Μαμαλούκα
  • Η Δεξαμενή του Βαγγέλη Γιαννίση
**Από τις Εκδόσεις BELL κυκλοφορεί και η συνέχεια των περιπετειών του αστυνόμου Καπετάνου με τίτλο  Τυφλά Ψάρια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...