Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Οι Ανατριχιαστικές Περιπέτειες της Σαμπρίνα/Chilling Adventures of Sabrina (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Η μαγεία και η παιδικότητα παιδεύουν τη μισή θνητή, μισή μάγισσα Σαμπρίνα που παλεύει ανάμεσα στην εφηβεία και την κληρονομιά των γονιών της, την Εκκλησία της Νύχτας.
Πρωταγωνιστούν: Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis
Βαθμολογία: 8/10
  "Οι Ανατριχιαστικές Περιπέτειες της Σαμπρίνα" είναι μία δραματική σειρά του Netflix με πολλά στοιχεία φαντασίας και τρόμου. Η ιστορία εξελίσσεται γρήγορα και σε κάθε επεισόδιο απολαμβάνουμε μία διαφορετική περιπέτεια της μικρής μάγισσας. Τα επεισόδια δεν είναι αυτοτελή, καθώς υπάρχει και μία κεντρική ιστορία που απασχολεί τους πρωταγωνιστές καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. Ο χαρακτήρας της Σαμπρίνας είναι δυναμικός, αν και στα πρώτα δύο επεισόδια η πρωταγωνίστρια μοιάζει κάπως "αδιάφορη". Στη συνέχεια όμως γίνεται αγαπητή στον θεατή, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές οι πράξεις της έχουν άσχημες συνέπειες. Οι δευτερεύοντες ρόλοι είναι εξίσου ενδιαφέροντες, με τις θείες και τον "ξάδερφο" της Σαμπρίνα να ξεχωρίζουν. Ο τρόπος που είναι γυρισμένη η σειρά και όλη η ατμόσφαιρα που επικρατεί δίνουν την αίσθηση μίας άλλης εποχής, προσομοιάζοντας περισσότερο με τις δεκαετίες του 80 και του 90. Αρκετές από τις σκηνές τρόμου είναι ιδιαίτερα ανατριχιαστικές, αλλά υπάρχουν και κάποιες που μοιάζουν κάπως "αστείες" με την έννοια ότι φαίνεται σαν να υπάρχει μια σατυρική διάθεση προς άλλες σειρές ή ταινίες του είδους. Βέβαια δεν μπορούμε να ξέρουμε αν γίνεται σκόπιμα κάτι τέτοιο, και αν το "κωμικό" στοιχείο προστίθεται για να ελαφρύνει λίγο η ατμόσφαιρα. 
Γενικά, "Οι Ανατριχιαστικές Περιπέτειες της Σαμπρίνα" είναι μία καλογυρισμένη σειρά που δεν αναλώνεται σε κλισέ και δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε εφήβους. Αξίζει να την δεις αν σου αρέσει το είδος της φαντασίας και του τρόμου.
*Αποτελείται από 10 επεισόδια.
**Έχει ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν, η οποία θα είναι διαθέσιμη την άνοιξη του 2019.
***Στις 14 Δεκεμβρίου θα βγει ένα έξτρα Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...