Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Προσευχήσου Πριν Πεθάνεις (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου
Ένας νεαρός Βρετανός μποξέρ συλλαμβάνεται στην Ταϊλάνδη για κατοχή όπλων και ναρκωτικών. Τώρα πρέπει να δώσει το δυσκολότερο αγώνα του και να επιβιώσει στις απίστευτα βίαιες συνθήκης της φυλακής.
Πρωταγωνιστούν: Joe Cole, Pornchanok Mabklang, Vithaya Pansringarm
Βαθμολογία: 7/10
Η ταινία "Προσευχήσου Πριν Πεθάνεις" (A Prayer Before Dawn) βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Billy Moore, ο οποίος έγραψε σε βιβλίο τις εμπειρίες του από τις φυλακές της Ταϊλάνδης. Όπως είναι αναμενόμενο λόγω της θεματολογίας της, περιλαμβάνει πολλές σκληρές σκηνές βίας που παρουσιάζονται με έναν ρεαλιστικό και ωμό τρόπο. Το γεγονός ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα την κάνει ενδιαφέρουσα, και ίσως αποτελεί έναν βασικό λόγο για να την δει κάνεις. Γιατί σίγουρα δεν είναι μια ταινία για να περάσεις απλά την ώρα σου, ενώ το βέβαιο είναι ότι δεν απευθύνεται σε όλους, καθώς αρκετές σκηνές είναι πολύ "δύσκολο" να της παρακολουθήσεις. Ο Joe Cole (Peaky Blinders), ο οποίος πρωταγωνιστεί,  αποδίδει με πολύ καλό και σωστό τρόπο τον ρόλο του, αν σκεφτεί κανείς ότι στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας δε μιλάει.
Γενικά, αξίζει να δεις την ταινία "Προσευχήσου Πριν Πεθάνεις", αν σου αρέσουν οι ταινίες που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα και δεν είσαι από τους ανθρώπους που με το "ζόρι" μπορούν να "αντέξουν" να δουν τις πιο "ήπιες" σκηνές βίας που συναντάμε συνήθως στον αμερικανικό κινηματογράφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...