Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Dark (Κριτική Τηλεοπτικής Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Ένα αγόρι εξαφανίζεται στη βιομηχανική πόλη του Βίντεν και η αναζήτηση του θα ξεθάψει μια σειρά από σκοτεινά μυστικά από το παρελθόν και το παρόν της πόλης και θα φέρει στο φως μια σειρά από παράδοξα περιστατικά που μοιάζουν με κάποιο παράξενο τρόπο να συνδέονται.
Το Dark, η δραματική σειρά του Netflix, αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς που πέρασε. Αγωνία, μυστήριο και σκοτεινή ατμόσφαιρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι τα τρία βασικά στοιχεία που την χαρακτηρίζουν. Είναι καλογυρισμένη και περιλαμβάνει αρκετές σκηνές με όμορφα τοπία.
Όλα ξεκινούν όταν ένα μικρό αγόρι εξαφανίζεται στην πόλη του Βίντεν. Μπορεί αυτή η αρχή να μην μοιάζει πρωτότυπη, αλλά η ιστορία εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο. Παρελθόν, παρόν και μέλλον μπλέκονται μεταξύ τους και το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό. Οι εναλλαγές με το χρόνο, πολλές φορές οδηγούν σε ένα μπερδεμένο στόρυ, κάτι που δεν ισχύει για το Dark. Ένα ακόμη στοιχείο της σειράς που αξίζει να επισημανθεί, είναι ότι όλες οι σκηνές της έχουν νόημα και δεν υπάρχουν απλά και μόνο για να "γεμίσει" ο χρόνος. 
Από τους πρωταγωνιστές τις σειράς δεν ξεχωρίζει κάποιος, αλλά γενικά η επιλογή του cast είναι πολύ καλή. Καθώς υπάρχουν εναλλαγές στον χρόνο, έναν χαρακτήρα τον υποδύονται δύο με τρεις διαφορετικοί ηθοποιοί. Οπότε είναι σημαντική η επιλογή των ηθοποιών, καθώς πρέπει όχι μόνο να "μοιάζουν" εμφανισιακά, αλλά και να έχουν την ικανότητα να αποδώσουν τον χαρακτήρα όσο καλύτερα γίνεται.
Ένα "αρνητικό" για τη συγκεκριμένη σειρά είναι ότι στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς θα περιμέναμε περισσότερες απαντήσεις, αλλά έχει ανανεωθεί ήδη για δεύτερη σεζόν.
Το Dark είναι μια ξεχωριστή σειρά. Ακόμη και το γεγονός ότι είναι γερμανική την κάνει να ξεχωρίζει. Είναι κατάλληλη για όσους αγαπούν τον Stranger Things και γενικά για όσους αναζητούν κάτι τι διαφορετικό.
*Η σειρά αποτελείται από 10 επεισόδια, διάρκειας 60 λεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...