Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ο Λαβύρινθος: Η Τελική Δοκιμασία (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Σε αυτό το μεγαλειώδες φινάλε της εποποιίας του Λαβύρινθου, ο Τόμας πρέπει να οδηγήσει την ομάδα των Γκλέιντερς που έχουν αποδράσει, στην τελευταία και πιο επικίνδυνη αποστολή τους μέχρι τώρα. Για να σώσουν τους φίλους τους, θα πρέπει να καταφέρουν να μπουν στη θρυλική Τελευταία Πόλη, έναν λαβύρινθο ελεγχόμενο από τη WKCD, που ίσως αποδειχτεί ο πιο θανάσιμος λαβύρινθος από όλους. Όποιος καταφέρει να βγει ζωντανός, θα πάρει απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχαν οι Γκλέιντερς από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στον λαβύρινθο. 
"Ο Λαβύρινθος: Η Τελική Δοκιμασία" αποτελεί την τελευταία κατά σειρά ταινία της τριλογίας "Ο Λαβύρινθος". Η ταινία βασίζεται στο τρίτο βιβλίο της σειράς Maze Runner του James Dashner. 
Το αποτέλεσμα της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου είναι συναρπαστικό. Η ταινία είναι μία περιπέτεια με μία γερή δόση δράσης και αρκετές ανατροπές. Έχει αγωνία από την αρχή μέχρι το τέλος, και παρά τη μεγάλη διάρκειά της (2+ ώρες) ο θεατής δε χάνει το ενδιαφέρον του. Αναπάντεχο είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ταινίας και κυρίως προς το τέλος υπάρχουν κάποιες σκηνές που προκαλούν συγκίνηση, κάτι που δεν είναι σύνηθες σε τέτοιου είδους ταινίες. Ένα ακόμη θετικό είναι το γεγονός ότι, αν και αποτελεί το τελευταίο κομμάτι μιας τριλογίας, μπορεί κάποιος να την παρακολουθήσει χωρίς να έχει δει απαραίτητα τις προηγούμενες δύο. Σίγουρα υπάρχει σύνδεση, αλλά μπορεί να την δει κανείς χωρίς να μπερδευτεί ή να "χαθεί". Αυτό ίσως οφείλεται και στο ότι η ταινία είναι καλογυρισμένη και η ιστορία έχει αρχή, μέση και τέλος. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες σκηνές που αγγίζουν την υπερβολή, αλλά αυτό δε "χαλάει" το τελικό αποτέλεσμα, καθώς όπως είναι γνωστό τέτοιου είδους σκηνές είναι αρκετά εντυπωσιακές. Ολοκληρώνοντας, αξίζει  να δεις την ταινία "Ο Λαβύρινθος: Η Τελική Δοκιμασία", ιδιαίτερα αν είσαι φαν της σειράς ταινιών "Αγώνες Πείνας (Hunger Games)" και γενικά σου αρέσει το είδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...