Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Thor: Ragnarok (2017)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Στο Thor: Ragnarok των Marvel Studios ο Thor είναι φυλακισμένος στην άλλη άκρη του σύμπαντος χωρίς το τρομερό του σφυρί. Πρέπει να νικήσει το χρόνο για να επιστρέψει στον πλανήτη Asgard και να σταματήσει το Ragnarok, δηλαδή την καταστροφή του πλανήτη του και του πολιτισμού του από τα χέρια μιας νέας, παντοδύναμης απειλής, της αδίστακτης Hela. Πρώτα όμως πρέπει να στεφθεί νικητής μιας θανάσιμης μονομαχίας ενάντια στον πρώην σύμμαχό του και επίσης Εκδικητή – τον Hulk. 

Το Thor: Ragnarok, η τρίτη κατά σειρά ταινία με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ήρωα πολλών, τον Thor (Chris Hemsworth), είναι μια απολαυστική περιπέτεια φαντασίας. Οι σκηνές δράσης είναι αρκετά εντυπωσιακές και βρίσκονται σε ισορροπία με τις πιο ήπιες σκηνές. Η ισορροπία αυτή έχεις ως αποτέλεσμα μία χορταστική ταινία δράσης, η οποία παράλληλα δεν κουράζει τον θεατή με υπερβολική "φασαρία". Στα θετικά της ταινίας μπορεί να προστεθεί και η "παρέα" που πλαισιώνει τον πρωταγωνιστή. Οι παλιοί γνώριμοι, ο Hulk (Mark Ruffalo)  και ο Loki (Tom Hiddleston), αποτελούν δύο μέλη της παράξενης αυτής παρέας. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην Cate Blanchett που υποδύεται εξαιρετικά τον ρόλο της "κακιάς" αδερφής του Thor, Hela. 
Η ταινία γενικά κυλάει με κανονικό ρυθμό, χωρίς να κάνει "κοιλιά". Μία διαφορά της, από τις προηγούμενες ταινίες για τον Thor, είναι η ύπαρξη αρκετών χιουμοριστικών σκηνών. Εμένα προσωπικά μου άρεσε η προσθήκη του χιούμορ, ακόμη και σε φαινομενικά "σοβαρές" σκηνές. Βέβαια, αρκετοί φαν θεώρησαν ότι δεν αρμόζει τόσο χιούμορ σε μια τέτοιου είδους ταινία.
Γενικά η ταινία αφήνει θετικές εντυπώσεις, καθώς οι πρωταγωνιστές υποδύονται πολύ καλά τους ρόλους τους και η απόδοση της ιστορίας γίνεται με ωραίο τρόπο. 
Προβάλλεται στους κινηματογράφους, οπότε κλείστε τα εισιτήριά σας και απολαύστε την στην μεγάλη οθόνη. :)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...