Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Βασιλιάς Αρθούρος: ο Θρύλος του Σπαθιού (2017) King Arthur: Legend of the Sword

από την Αθηνά Παπαδοπούλου

Στη νέα κινηματογραφική μεταφορά του ήρωα, θα γνωρίσουμε έναν ατίθασο νεαρό Αρθούρο, κυρίαρχο των δρόμων του Λοντόνιουμ με την συμμορία του, ο οποίος αγνοεί τον σκοπό για τον οποίο ήρθε στη ζωή, μέχρι τη στιγμή που παίρνει στα χέρια του το Εξκάλιμπερ και μαζί με αυτό το μέλλον του. Από την πρώτη στιγμή, το θρυλικό ξίφος θα τον προκαλέσει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Συντασσόμενος με την Αντίσταση και με μια μυστηριώδη γυναίκα, πρέπει να μάθει να τιθασεύει τη δύναμη του ξίφους, να αντιμετωπίζει τους δαίμονές του και να ενώσει τον λαό ενάντια στον τύραννο Βόρτιγκερν, ο οποίος έκλεψε το στέμμα του και δολοφόνησε τους γονείς του, και να γίνει Βασιλιάς. 
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Γκάι Ρίτσι να αποτυπώσει με κάπως πιο φρέσκο τρόπο την ιστορία του εν λόγω ήρωα, θα λέγαμε πως η ταινία μάλλον πέφτει θύμα του γνωστού σκηνοθέτη και ο μύθος θυσιάζεται στον βωμό του σκηνοθετικού στυλ. Το νευρικό μοντάζ με τις υπερβολικά γρήγορες εναλλαγές πλάνων, καθώς και τα φλύαρα εφέ, αποσπούν την προσοχή του κοινού από την όποια πλοκή, πράγμα που αναπόφευκτα δημιουργεί μια κουραστική κινηματογραφική θέαση. Ως προς τον σχεδιασμό του κεντρικού χαρακτήρα, το χιούμορ και η περιπαικτική διάθεση φαίνεται πως προσδίδουν μια πιο ευχάριστη νότα στην όλη υπόθεση. Ωστόσο, ο Τσάρλι Χάναμ, περισσότερο γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά Sons of Anarchy, μπορούμε να πούμε πως, ως Αρθούρος, δεν αποδείχθηκε αντάξιος των προσδοκιών μας, με την ερμηνεία του να κρίνεται μάλλον απογοητευτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...