Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ψάχνοντας την Ντόρι (Finding Dory, 2016)

από την Αθηνά Παπαδοπούλου

Η Ντόρι, παραμερίζοντας τα κενά μνήμης που βιώνει, μπαίνει σε μια περιπέτεια αναζήτησης της οικογένειάς της στους ωκεανούς. Πρόκειται για το σίκουελ της πετυχημένης ταινίας του 2003, Ψάχνοντας τον Νέμο (Finding Nemo) κι απ' ό,τι φαίνεται, δεν υπάρχουν και πολλές διαφορές ανάμεσά τους, τουλάχιστον ως προς την υπόθεση! 
Ενώ η ταινία εισάγει νέους χαρακτήρες, με αρκετά ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, σε αυτήν την παρέα θαλασσινών, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την ίδια την ιστορία. Οι πολλές παραπομπές στην προηγούμενη ταινία, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο δομείται η εξέλιξη του έργου, καθιστούν την περιπλάνηση της πρωταγωνίστριάς μας κουραστική και το σενάριο κάπως βατό και προβλέψιμο. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η ταινία μεταφέρει πληθώρα θετικών μηνυμάτων, τόσο για τα παιδιά, όσο και για εμάς τους μεγαλύτερους, με το γνώριμο χιούμορ που χαρακτηρίζει και την πρώτη ταινία. Θα μπορούσαμε να πούμε, πως αν δεν είχε προηγηθεί το Ψάχνοντας τον Νέμο, το Ψάχνοντας την Ντόρι θα τύγχανε ευνοϊκότερων κριτικών, αλλά στην περίπτωσή μας η σύγκριση είναι αναπόφευκτη!
Επίσης, στα θετικά της ταινίας συμπεριλαμβάνονται και οι αρκετά εύστοχες επιλογές των δημιουργών, ως προς τους ηθοποιούς που δανείζουν τις φωνές τους στους δημοφιλείς μας ήρωες. Στην αυθεντική-αγγλόφωνη εκδοχή λατρέψαμε την πολυτάλαντη Ellen DeGeneres ως Ντόρι, ενώ στην ελληνική μεταγλώττιση ακούμε για ακόμα μία φορά, τις φωνές των Δ. Παπαδοπούλου και Θ. Αθερίδη, ένα πολυαγαπημένο δίδυμο, κλασικό πλέον, αλλά και απόλυτα ταυτισμένο με τη συγκεκριμένη σειρά ταινιών (και όχι μόνο!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...