Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Μπάτε Σκύλοι Αλέστε (The Secret Life of Pets, 2016)

από την Αθηνά Παπαδοπούλου

Η ταινία μας παρουσιάζει τη μυστική και συνάμα πιο συναρπαστική καθημερινότητα που έχουν στήσει τα κατοικίδια μιας ολόκληρης πολυκατοικίας στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όταν τα αφεντικά κλείνουν την πόρτα πίσω τους, φεύγοντας για τη δουλειά ή το σχολείο κάθε πρωί. Η ζωή του Μαξ, ενός από τα σκυλιά της πολυκατοικίας, θα έρθει τα πάνω κάτω, όταν η ιδιοκτήτριά του θα φέρει στο σπίτι ένα δεύτερο σκυλί, τον Δούκα. Οι δυο τους, πέρα από τον αναμεταξύ τους ανταγωνισμό, καλούνται να αντιμετωπίσουν, όχι μόνο τον μπόγια της γειτονιάς, αλλά και μια συμμορία αδέσποτων που επιβιώνει στους υπονόμους της πόλης!
Πρόκειται για ταινία κινουμένων σχεδίων, η οποία μας ενθουσίασε και με το παραπάνω! Το Μπάτε Σκύλοι Αλέστε καταφέρνει να ενσωματώσει με τον ιδανικότερο τρόπο, τόσο το έξυπνο χιούμορ, όσο και τη δράση, προκαλώντας πληθώρα αντιδράσεων και συναισθημάτων όπως, γέλιο, αγωνία, αλλά και συγκίνηση! Τα διάφορα ζώα φαίνεται να ενσαρκώνουν ανθρώπινες προσωπικότητες που έχουμε δει σε χιλιάδες ταινίες, αλλά και στον πραγματικό κόσμο, συνδυάζοντας τον δίποδο τρόπο σκέψης με προβληματισμούς που αφορούν το εκάστοτε είδος, ενώ διάχυτα είναι και αρκετά φιλοζωικά μηνύματα. 
Οι άψογα σχεδιασμένες φιγούρες, οι ολοκληρωμένοι χαρακτήρες, καθώς και οι πετυχημένες επιλογές ως προς τις φωνές και τις προφορές των συμπαθέστατων κατοικιδίων, συνθέτουν ένα απολαυστικότατο οπτικοακουστικό σύνολο για το κινηματογραφικό κοινό!
Γεμάτη θετικές εκπλήξεις, η ταινία αποτελεί ιδανική και πέρα για πέρα διασκεδαστική επιλογή για μικρούς και μεγάλους. Ένα μεγάλο συγχαρητήρια, λοιπόν, στους δημιουργούς και ευχές για καλή θέαση σε όλους εσάς!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...